ETV saatesari “Pereelu” jätkub kevadhooajal Hannes Hermaküla juhtimisel. 16-osalises sarjas küsitakse, kuidas saada heaks lapsevanemaks ja teha kõik enesest sõltuv, et lapsest kasvaks enesekindel ja hakkamasaav inimene.

Saatetegijad usuvad, et lapsevanemaks õpitakse — see pole alati iseenesestmõistetav ja kaasasündinud oskus. Milline töö saaks olla veel vastutusrikkam, kui ühe täiesti uue inimese kasvatamine päris algusest peale?

Saateteemade valik peegeldab lastega perede elu: enesekindluse kasvatamine; lapsevanemaks õppimine; poiss ja tüdruk — sarnased või erinevad; emotsioonid; probleemid peres — mil määral kaasata lapsed; mul on sulle üks jutt — seksist rääkimine; teismeea kriis; jpm.

Eelmisel hooajal lisasid saateteemadele sügavamat dimensiooni rännakud ajalukku. Sel hooajal võetakse ambitsioonikas eesmärk arutleda, milline võiks olla perekonna, mehe-naise ning laste elu tulevikuühiskonnas? Soovitakse ärgitada inimesi juurdlema selle üle, kuivõrd igal tegevusel on eellugu ja tagajärg.

Saadetes jagavad oma kogemusi Eesti pered.

Saatejuht on Hannes Hermaküla, režissöör Margus Jõemägi, toimetajad Anne Mäns ja Eda Kann, produtsent Tuuli Roosma.

“Pereelu” ETV-s teisipäeviti kell 19.30 alates 13. jaanuarist.