Alati, kui ämm käib meil, siis kipub ta tüdrukule ette heitma asju, milles poiss temast parem on. Olgugi, et poiss on ju vanem-suurem, aga ämma sõnul PEAVADKI tüdrukud arenema kiiremini ja saama ise hakkama, aga poisse tuleks ikka aidata. Näiteks oli eelmisel laupäeval eriti inetu lugu, kui lapsed joonistasid päkapikule ja kirjutasid oma nimed alla ise. Neiul läks "E" täht valepidi ja vanaema hurjutas teda nii kõvasti, et tüdruk hakkas nutma.

Lisaks on tuua näide kahest viimasest sünnipäevast: Poisi 5. sünnipäev septembris - ämm tõi talle puldiga helikopteri ja kui tüdruk tahtis ka seda uudistada, siis kukkus üks tükk küljest, panime tagasi, aga ämm oli tüdruku peale pahane ja ütles talle, et kirjutab jõuluvanale, kui paha tüdruk tema olnud on. Sekkusin jutuajamisse ja ütlesin, et vanaema teeb nalja. Umbes kuu aega hiljem tuli tüdruku 3. sünnipäev ja ämm tõi talle kootud villased sokid ja kolm kommi. Sellest poleks üldse lugu olnud (sokid kuluvad ju ära ja kommi polegi palju vaja), kui aga poleks juhtunud järgnevat....nimelt poisile ulatas ta autoraja (nagu nähtud reklaamist) ja suure šokolaadi. Põhjus oli lihtne - ega tema ei saa ju tühjade kätega jääda kui on õe sünnipäev, sest kuidas ta vaatab kurvalt pealt kui õde saab kingitusi. Mina vist reageerisin üle, aga ütlesin, et nii ei saa ja palusin tal lahkuda. Mees rahustas mu maha ja kuidagi elasime õhtu üle. Mees on minuga samal arvamusel muidu, aga emale ta pole nõus midagi ütlema selle koha pealt.

Tänane oli siis justkui viimane piisk. Mul oli vaba päev ja just siis kui sättisin end lasteaia poole, tuli ämm poisiga tuppa. Ütles, et tahtis külla tulla ja mõtles mul elu veidi kergemaks teha ja tõi ise lapse lasteaiast. Aga miks poisi, miks mitte tüdruku või üldse mõlemad koos? Vaikus. Igatahes võtsin julguse kokku ja küsisin talt, miks on poiss tema jaoks erilisem kui tüdruk. Tema vastas, et ei ole ju, sest tema jaoks on nad täiesti võrdsed ja kui mina nii väga nõuan, võib ta edaspidi mitte kasvatada (ehk siis õiendada ja halvustada) tüdrukut. Tõi veel näite, et tegelt on tüdruk saanud rohkem kinke kui poiss ja temal on kõik üles kirjutatud, kes mida toonud on ja kui palju see asi väärt on olnud. Ausalt, mina ei mäleta pooli asju, mis lastele on kingitud, veel vähem tean ma nende väärtust. Kas on need lapsed siis tema jaoks nii võrdsed, kui ta on mures, et äkki on tüdruk saanud ühe asja rohkem kui poiss? On veel selliseid vanaemasid olemas?