Ütlen kohe ära, et tegu on väga toreda tüdrukuga. Ta on puhas ja viisakas, käib tööl ja ülikoolis. Meie juures meeldib talle rohkem olla puhtalt seetõttu, et kodus peab ta jagama tuba oma teismelise õega ja see ei meeldivat kummalegi õele. Alguses olin emana loomulikult vaimustuses, et mu poeg endale nii toreda tüdruku leidis. Nad hakkasid väljas käima umbes aasta tagasi, aktiivsem elu meie kodus algas poole aasta eest.

Tütarlaps ööbib poja toas ja mul ei ole selle vastu midagi. Noored teevad rumalusi niikuinii, tehku seda siis pigem turvalise kodukatuse all. Pealegi, kui noor see 21aastane tänapäeval enam on? Pakkusin alati süüa, kui noored õhtul siin olid ja tegin hommikusööki kui külaskäik hommikuni venis. Olukord kujunes loomulikult väga mugavaks ja seda tihemini oli meid kodus viis, mitte enam neli.

Viimastel kuudel on mulle aga silma jäänud, et tütarlaps justkui kasutaks minu külalislahkust pisut ära. Ta tuleb alati täpselt siis, kui ma toidu valmis saan. Ta käib iga mõne päeva tagant ka meie juures pesemas ja ma ei tea, mis imekeha ja -juuksed tal on, aga vähem kui 30 minutiga ta neid puhtaks ei saa. Samuti on ta hakanud endale hommikuti ise võileibu ja teed tegema, loomulikult minu ostetud materjalidest. Ta ei jäta enda järel segadust maha ja mul ei ole toidust kahju, aga ma püüan aru saada tema mõttekäikudest. Tal on oma kodu ja ta käib tööl, aga ometi ei mahu talle pähe, et kolme lapsega üksikema ei jõua ka tema kõhtu täita ja tema lõputu dušitamise eest maksta…

Mu poeg käib samuti tööl ja ostab aeg-ajalt ka koju süüa, aga enamjaolt teevad nad sellele toidule kahekesi lõpu. Hommikul ära söödud leiba ja juustu ei too keegi asemele, kohvi ostan alati mina jne.

Enne kui keegi hakkab mu peale karjuma, et miks ma lastega ise ei räägi, siis ütlen kohe ära… Viimane asi, mida ma soovin, on, et need noored mujal olema hakkaksid. Mulle meeldib suur pere, mulle meeldib, kui poeg on veel kodus. Ja mulle meeldib ka tütarlaps. Küsimus on hoopis selles, kas ma peaksin või võiksin tal paluda kuidagi mõnede asjade eest ise tasuda, kasvõi veidi üüri või toiduga panustada?