1. Keeldu, kui tunned, et ei suuda. Kas teie suhe on ikka piisavalt kindel ja stabiilne, et reisida koos tema lastega? 90% sellistest ettevõtmistest kujunevad tõeliseks katsumuseks, kusjuures kõikidele — mehele, sinule ja eelkõige tema lastele. Vaevalt et õigest puhkusest midagi välja tuleb. Seetõttu, kui teil on hetkel käsil romantiline periood, teie suhted on alles värsked ning te ei tunne teineteist piisavalt, püüdke puhkus siiski kahekesi veeta. Kui aga partner tahab koos lastega puhata, ära keela talle seda. Ainult et sa ise võiksid sellest reisist loobuda.
  2. Valmistu mässuks. Isegi siis, kui te olete juba ammu koos ning sa tunned oma kallima võsukesi, ära oota, et nad hakkavad käituma kui inglid. Sa saad aru, kuidas nad sinusse suhtuvad, kui oled nendega juba hulga aega koos veetnud. Laste jaoks on see ju keeruline olukord ning vaevalt et nad suhtuvad sinu ilmumisse rahulikult. Nad on haaratud liiga paljudest tunnetest (näiteks agressiivsusest, mis on suunatud vanematele, kes lahutasid). Sinust saab ettur selles mängus. Seetõttu on laste raev eelkõige sinule suunatud. Ole valmis sipelgaid oma kotist leidma või siis kohtama absoluutset ükskõiksust. Küll lapsed juba leiavad, millega su elu põrguks muuta.
  3. Ära püüa ema mängida. Käitumine stiilis „uus ema“ on määratud täielikule läbikukkumisele. Säilita ohutut distantsi. Suhtu mehe lastesse täie tõsidusega, luba neil sinuga harjuda, sind paremini tundma õppida. Valmistu selleks, et kui nad sind armastama hakkavad, siis võib neil tekkida lojaalsuse konflikt oma ema suhtes (lapsed võivad mõelda , et reedavad sel kombel oma ema). Kõige sagedamini ilmneb selline mõtteviis erilises agressiivsuses ja õeluses oma isa uue naise vastu. Sellele tuleb sul aga otsekohe reageerida: pane paika piirid ning tee selgeks, et taolised olukorrad on sulle ebameeldivad.
  4. Ära võistle lastega oma partneri tähelepanu pärast. Anna endale aru, millised emotsioonid juhivad teid reisi ajal. Põhiliselt on see kadedus ja süütunne. Lapsed tunnevad armukadedust ja sina tunned sedasama. Sinu partner aga sipleb kahe tule vahel — sinu ja oma laste vahel. Seda tuleb mõista ning suhtuda olukorda suure kannatlikkusega. Lapsed asuvad kontrollima, kui tähtsad nad ikkagi oma isa jaoks on. Nad võivad lausa provotseerida olukordi, millistes tal tuleb valida nende ja sinu vahel. Luba seda neile. Ning ära ole kuri, kui su kallimal ei jätku otsustavust või vastupidavust lastega suhtlemisel. Väga võimalik, et ta hakkab süütundest ajendatuna püüdma kogu hingest nendele meele järgi olla ning pühendab liialt vähe aega sinule. Siis tuleb sul kindlasti ta tähelepanu sellele juhtida.
  5. Teatavaid olukordi ei suuda sina mõjutada. Laste käitumine selle reisi ajal ning see, kuidas nad sinusse suhtuvad, sõltub suuresti nende vanemate omavahelisest suhtlemisest, mitte isiklikult sinust. Mida vähem vaenulikkust vanemate vahel, seda suurem on tõenäosus, et reis õnnestub.
  6. Pane paika reisi reeglid. Lastele tuleb täpselt selgeks teha, mida sa neilt ootad ning milline käitumine on täiesti vastuvõetamatu. Sulle endale on parem, kui lastel ei hakka puhkuse ajal igav ning nad ei tunne end tahaplaanile jäetuna. Hoolitse selle eest, et teil oleksid ühised meelelahutused, mis kõiki osapooli rahuldavad.

Allikas: Planeta Ženštsinõ