1. Kui palju ta sinu pärast nuttis

Sinu rõõmud olid tema rõõmud, sinu mured olid tema mured. Kõikide nende aastate jooksul nuttis ta sageli sinu pärast siis, kui sina seda ei näinud. Siis, kui sina magasid. Ta nuttis rõõmust ja kurvastusest. Hoolest ja armastusest. Uhkusest ja murest.

2. Ta tegi kõik, et sul oleks hea

Ja hoidis sind soojas ning valvas, et su kõht oleks täis ning et sul millestki puudust ei ole. Ehkki mõnikord oleks ta ise tahtnud süüa selle viimase koogitüki, aga teades, et see sulle maitseb ja sina seda tahad, jättis ta selle sulle. Sest sina olid tema silmis tähtsam. Ja tema õnn oli sinu õnn.

3. Ta muretses sinu pärast palju rohkem, kui sa seda tead

Alates sellest ajast, kui sa väike olid, kartis ta sind kaotada. Kartis, et midagi sinuga juhtub, et ta sind enam kunagi ei näe. Et ta sind kaitsta ei saa. Ta oleks teinud kõik, mis tema võimuses, et hoida halba sinust eemal. Et hoida su hinge ja südant valu eest. Et mitte näha pisaraid su silmis. Et täita su elu ainult õnne, armastuse ja hoolega.

4. Ta ei olnud kõikvõimas

Ta eksis ja tegi vigu ning kannatas sellepärast, sest sinu pärast oleks ta tahtnud teha kõike õigesti ja mitte kunagi eksida. Ta kahetses kõiki neid kordi, kui ta sinu peale häält tõstis, sind karistas, sinuga tülitses, sind noomima pidi. Ta kahetses kõiki neid kordi, kui ta hiljem aru sai, et oli valesti käitunud, et ta ei osanud sind mõista, et ta ei saanud sinust aru, et ta oli ülekohtune. Ja ta oleks andnud nii palju, et sa talle andestaksid, sest ta ju ei tahtnud seda, ta ei olnud täiuslik ega eksimatu.

5. Talle meeldis sind vaadata

Ta imetles sind, sest sina olid osa temast endast. Sa ei olnud ainult osa tema elust, vaid osa temast endast. Ja ta imetles sind: seda inimest, kelle ta ise oli loonud. Ta vaatas sind, kui sa magasid ja ta oli õnnelik. Ta imetles sind ja oli uhke, kui su esimesed hambad tulid, kui sa hakkasid kõndima, kui sa ütlesid oma esimese sõna. Kui sa läksid kooli, kui sa tõid oma esimese tunnistuse, kui sa tegid talle emadepäevaks kingituse...

6. Kui sina nutsid, varises kogu tema maailm kokku ja ta süda tõmbus krampi valust

Iga kord, kui ta nägi sind kannatamas, kannatas ta ise mitu korda rohkem. Ta tundis sinu valu oma südames, ta tundis sinu muret oma hinges. Ta ei näidanud seda alati välja, ta katsus olla vapper sinu eest, aga ta kannatas ja sageli palju rohkem kui sina ise. Tema silmades oli valu ja kannatus. Sellepärast tegi ta kõik, et sind lohutada ja võtta su mure ära.

7. Ta ei olnud valmis selleks, et sa suureks kasvad nii ruttu

Te olite üks sellest ajast saadik, kui sa sündisid ja isegi juba enne. Ta mõtles hirmuga sellele ajale, kui sa saad iseseisvaks, kui sa enam teda ei vaja, kui sa tahad ära minna ja elada oma elu. Ta teab, et sa kasvad, aga see kõik läheb nii ruttu ja ta ei suuda sellega alati harjuda. Tema jaoks olid sa alles väike laps, kes hoidis ta käest kinni ja korraga oled sa suur inimene, kes peab endale ise teed rajama oma maailma ning õppima lendama enda tiibadega. Sellel perioodil tekkis teie vahele vahemaa, su ema nägi sind vaatamas rohkem väljapoole, ta teadis, et sa valmistad ette oma isiklikku elu, mis sind on ootamas ja kus temal on vähem ruumi.

Ka siis, kui sa oled pesast lahkunud ja välja lennanud, ära unusta oma ema. Sest tema mõtleb tihti sellele väikesele lapsele, kes sa olid, keda ta kaitses ja kelle eest ta nii ennastsalgavalt hoolitses. Ta muretses sinu pärast, kui sa olid haige, ära unusta nüüd tema eest hoolitseda, kui tema sind vajab.

Allikas: Kodused Lood