Kohale on lubanud tulla suurpered üle Eesti, samuti lapserikkad pered Lätist ja Leedust. Suvepäevade kutsed saadeti ka Austriasse, Ungarisse ja Saksamaale Seega üritusele oodatakse ligi 1500 inimest, ütles ETAle projektijuht, Narva paljulapseliste perede ühingu esinaine Leila Kurgjärv.

"Meil loetakse paljulapseliseks peret alates neljandast lapsest. Ja sellistel ei ole tavaliselt erilisi võimalusi saada välja korraga terve perekonnaga, kuna see on väga kulukas. Siin laagris pakume aga neile tasuta toitlustust ja kõiki muid üritusi. Lisaks sellele on see hea võimalus kohtuda teiste paljulapseliste peredega ja saada nendega kontakti," rääkis Kurgjärv.

Eesti paljulapseliste perede suvepäevad toimuvad igal aastal erinevates Eesti maakondades. Tänavune üritus on arvult üheksas ning selle raames viiakse läbi ka rahvusvaheline kokkutulek.

Esialgne eelarve oli 400.000, kuid nii palju kokku ei saadud. Üritust toetas hasartmängu fond 100.000 krooniga, integratsiooni sihtasutus 20.000 krooniga ja Narva linnavalitsus 86.600 krooniga. "Nii palju kui korraldajad küsisid, täpselt nii palju linn ka andis," ütles ETAle Narva aselinnapea Andrei Antonov, kes osaleb suvepäevade avamisel reedel kell 16.

Kolmepäevase kokkutuleku külalised hakkavad elama telklaagris Soome lahe kaldal ning arutama suurte perede probleeme ja nende lahendamise võimalusi. Traditsiooniliselt kuuluvad päevade programmi spordi- ja kultuuriüritused nii tervetele peredele kui ka lastele eraldi.