1. Jaga ülesanded ära
Kohe suhte algul tuleks selgeks teha, kust piirid lähevad ja paika panna, et sina ei ole mingi koduabiline/köögikata, kes kõik ise vabatahtlikult ära teeb. Kui vajad mehe abi, siis nii ütlegi ja ära tagane. Las ta ise ütleb sulle, milliseid töid ta on nõus tegema, nii näitad, et sa tule dpoolele teele vastu. Kui ta absoluutselt jälestab nõude pesemist, aga tolmuimejaga põrandate puhastamine on vastuvõetav, siis jäägu talle see tolmuimeja ja ära talle nõudepesuga pinda käigi.

Oluline on see, et ta taipaks, et sa ei saa kõigega üksi hakkama (või noh, muidugi saad, aga ei taha ja ei peagi) ning tema panus on väga oluline.

2. Tehke graafik
Distsipliin ei ole tähtis mitte ainult tööl, vaid ka kodus. Koostage nimekiri tegemist vajavatest töödest ning pange paika, kes, mida ja millal teeb. Justnimelt kirja tuleb panna, et kummalgi ei oleks võimalik pärast väita, et läks meelest või pole räägitud!

3. Meelita
Meelituste, hellituste ja heade sõnadega jõuad palju kaugemale kui kärkimise ja näägutamisega. Näita talle, et ta on lihtsalt vastupandamatu, kõige targem ja silmipimestavalt kena ning palu tal seejärel see kaks päeva ukse juures seisnud prügikast välja viia. Kui see ei mõju, luba teda pärast massaažiga premeerida või mõne muu präänikuga üllatada.

4. Muuda ebameeldiv ülesanne motiveerivaks
Töö ja lõbu ühendamisel on palju kasutegureid ning seda nippi saad kasutada ka koduste ülesannete tegemisel. Nii et muuda see treeninguks, kui partner on sportlane ja tunneb oma välimuse vastu suurt huvi. Põrandapesu ja tolmuimemine kulutab juba 500 kalorit. Sokkide kokku korjamine ja ülemistelt riiulitelt tolmu pühkimine veel 150. Ja ongi üks treeningkord juures ning vajalikud ülesanded ka ära tehtud!

5. Motiveeri
ALATI töötav trikk: kui tema ei ole nõus aitama, maksku siis koristajale. Näita talle koduabiliste hinnakirju ja usu — ta ehmatab end kaameks ning väga kiiresti saavad aknad pestud ja vaibad klopitud!

6. Piits
Kõige kõvemate vendade murdmiseks võib vaja minna õige karme meetodeid. Kui härra ka pärast korduvaid palumisi ja selgitamisi sind ikka veel oma teenijaks peab ning isegi enda järelt koristada ei viitsi (rääkimata üldruumide korrastamises osalemisest), siis lihtsalt käitu nagu tema. Must pesu jääb sinna kuhu kukub, pesu ei pese, nõusid ei pese, süüa ei tee… hoolitse ainult iseenda kõige elementaarsemate vajaduste eest nagu tema on seda siiani teinud. Üsna pea tekib tal suur isu kodutoidu järele, aga kui pole nõusid, millega süüa valmistada ja külmkapis valitseb tühjus, siis ju ometigi tuleb midagi ette võtta. Kui ühtegi puhast särki pole enam selga panna, küll siis selgeks saab, kus on pesumasin ja kuidas see tööle läheb.

Alati on võimalus, et härra “olen nii kõva mees, et mina küll ei korista” pakib selle peale asjad ja läheb endale uut teenijat otsima. Aga sina sellest küll midagi ei kaota!

Allikas: Womendialogue