3 aastat abielu

On levinud arvamus, et armastus kestab vaid kaks-kolm aastat. Siis läheb paarike lahku või nende suhe pole enam see, mis vanasti oli. Tegelikkus on aga positiivsem. Peale paari esimest aastat on mõlemad suhtepooled omaks võtnud kaaslase head ja vead. Mõlemad tunnevad end mugavalt ja kõik on hästi.

Samuti on küllaltki tavaline, et peale kolme koosoldud aastat otsustab paar lapse saada. Selle tulemusena muutub nende suhe veel tugevamaks. Kokkuvõttes usutakse, et kolmas abieluaasta on kõige õnnelikum.

5 aastat abielu

Tõelised probleemid võivad aga esile hakata kerkima, kui koos on oldud viis aastat. Selle aja jooksul lapsed veel väiksed ja nende eest tuleb palju hoolitseda. Ühtlasi on see aeg, mil tuleb planeerida aega töö, majapidamise, laste ja igapäevaste probleemide vahel. Öeldakse, et viies aasta on raskeim, sest just siis hakkavad paljud paarid mõtlema lahutusele.

7 aastat abielu

Kui paar püsib koos ka peale viit aastat abielu, siis neid ootab ees veel üks katsumus. See on suutlikkus edasi minna, kui koos on oldud seitse aastat. Nimelt on selleks ajaks välja kujunenud rutiin ja kõik on iga päev täpselt ühesugune. Samuti võib sellel ajal esineda rahaprobleeme või muresid laste kasvatamisega. See on väga keeruline period ja kui paar suudab sellest ajast käsikäes läbi tulla, siis ootab neid ees tugev ja õnnelik abielu.

Allikas: Pere ja Kodu arhiiv