Bostoni meditsiinikoolis läbi viidud uuringust selgus, et naistel, kes on võimelised loomulikul teel pärast 33. eluaastat lapsi sünnitama, on suurem tõenäosus elada kauem kui neil, kes said lapsed enne 30. eluaastat.

Uuringu käigus analüüsiti 551 perekonna andmeid, kus paljude liikmed elasid kõrge eani. Teadlased panid kõrvuti 462 naise vanuse, mil nad oma viimase lapse sünnitasid ja võrdlesid seda sellega, kui kaua nad elasid. Seeläbi avastati, et vanemalt emaks saanud naised ei elanud mitte ainult kauem, aga neil oli lausa kaks korda suurem tõenäosus elada 95aastaseks või kauem kui neil, kes said viimase lapse 29aastaselt või varem.

Miks see nii on?

See võib sõltuda sellest, et kui oled hilisemas eas võimeline last saama, siis su keha ka vananeb aeglasemalt. Teadlased usuvad, et hilisemas eas rasestunud naistel võivad olla teatud geeni teisendid, mis aeglustavad vananemisprotsessi ja vähendavad ka vanusega seotud haiguste riski, mis võib mõjutada ka viljakust (nagu emakakaelavähk või diabeet). Selliste geenidega naised on võimelised kauem rasestuma ja võivad need head geenid ka oma lastele edasi anda.

Allikas: Popsugar