1. Kahekesi spaasse

Teil mõlemal on alati kiire. Mis võiks olla parem kui emadepäeval aeg maha võtta ja kahekesi spaamõnusid nautida. Ja ära piirdu saunamõnudega, lisa spaapäevale massaaž või näohooldus ja miks mitte ka maniküür-pediküür. Tulemuseks on kaks ilusat, lõõgastunud ja õnnelikku naist.

2. Minge kinno või tehke filmiõhtu

Jah, sina käid kinos kogu aeg. Aga mõtle korra, millal su ema viimati kinos käis. Oot, on ta üldse pärast oma noorusaega kinos käinud? Teine võimalus on korraldada emale teie oma filmiõhtu, mille veedate täiesti kahekesi. Vaadake üle teie kunagine lemmikfilm, mida koos vaatasite, kui olid veel väike. Ära unusta katmast lauda ema lemmiksnäkkidega ja pane lauale ka pudel head veini. Sellest tuleb suurepärane õhtu, kus te meenutate vanu aegu ja võib-olla saab sellisest õhtust ka teie uus armas traditsioon.

3. Sõitke minipuhkusele

Et avastada üks mõnus uus koht siinsamas kodumaal, pole tihtipeale vaja üldse kaugele sõita. Otsi netist mõni äge restoran kusagil väikeses Eesti paigas, kus te pole kumbki kunagi käinud. Või paki hoopis piknikukorv ja sõitke mere äärde või hoopis mõnda teie mõlema jaoks tähenduslikku lapsepõlvepaika — näiteks kuhugi, kus te käisite koos aastakümneid tagasi ja mida on põnev taasavastada ja vanu aegu meenutada.

4. Minge šoppama

See võib kõlada küll liiga tavaliselt, aga kui sa viid ema mingisse sellisesse poodi, kus ta pole kunagi varem käinud ja ütled,et nüüd sa võid endale midagi valida ja sina maksad, tunneb ema end nagu laps kommipoes. Koos kingitus(t)e valimine on palju armsam ja isiklikum kui viia talle mingi enda valitud vaas või presskann. Ja ära unusta keskenduda emale — kui sa ise juba kümnenda komplektiga prooviruumi suundud, paistab see rohkem nagu välja sinu, mitte ema päev.

5. Korralda ema-tütre tantsupidu

Kas su ema on sulle rääkinud, et tahaks ka teinekord veel tantsida nii, nagu seda nooruses sai tehtud? Anna talle see võimalus. Alustage näiteks sinu juures koos kokteilide ja snäkkidega. Kindlasti proovige selga sinu kleite (kui olete samas suuruses), kuulake vaheldumisi tema nooruspõlve lemmikmuusikat ja sinu lemmikmuusikat, õpetaga teineteisele oma firmaliigutusi tantsupõrandal — võimalusi on tohutult. Ja kui selles kohas, kus te elate, on mõni klubi, kus pühapäeval tantsida saab, minge lõpuks sinna ja tantsige end tühjaks.

Need asjad võivad tunduda väikesed ja lihtsad, aga tegelikult on päris kindel, et sellist emadepäeva ei unusta su ema (ega ka sina) mitte kunagi.

Parimat emadepäeva!