Marge
Lapselapsed: 7a ja 4a

"Mul on üks tütar, kes on kinkinud mulle kaks imearmsat lapselast. Kuna me elame samas naabruskonnas, näen ma oma lapselapsi tihemini, kui paljud teised vanaemad. Nüüd läks tütretütar kooli ja kui tal koolitunnid lõppevad, tuleb ta meie juurde. Mina olen kella viieni tööl, aga mu abikaasa on tervise tõttu juba mitu aastat kodune olnud. Ma arvan, et kõik vanavanemad peaksid oma lapselaste elust nii palju osa võtma kui võimalik - varsti meid enam pole ja me tahame ju järeltulevale põlvele endast parima anda. Kõige olulisem on neile õpetada eluväärtusi - loomulikult on oluline hästi õppida, tööl käia ja kogemusi saada, aga kõige tähtsam on lastele näidata, et pole midagi olulisemat inimestest nende ümber. Vanavanematepäeval tuleb tütar perega meile külla, aga kuna nad käivad peaaegu igal pühapäeval meie juures lõunat söömas, siis ei ole sellele päevale mingi püha juurde lisamine meie jaoks midagi erilist."

Silvi
Lapselapsed: 19a, 16a ja 10a

"Mul on kaks poega ja kolm lapselast. Pojapoegi näen vähe, sest üks mu poeg elab perega Eesti teises otsas, aga noorem poeg elab samas linnas ja tema tütart näen ikka korra nädalas või rohkem, sest olen sageli oma pojatütrele ka lapsehoidjaks. Mul pole selle vastu midagi - kaotasin mehe aastaid tagasi ja tüdruku seltskond meeldib mulle. Oleme koos lugematul arvul kooke küpsetanud, tema küll rohkem vaataja rollis. Vanavanematepäeval lubasid mõlemad pojad terve perega läbi astuda."

Siiri
Lapselapsed: 1a ja 1,5a

"Mu tütred said üsna korraga emadeks, ühele sündis poeg ja teisele tütar. Tütretütart olen ma kahjuks näinud vaid kolmel korral, sest nagu väga paljud praegusel ajal, on ka minu tütar mehega kaugele üle piiri kolinud. Teisele tütrele olen lapsega palju abiks olnud - suuresti vast seetõttu, et ta ongi lapsega kahekesi ja mina ja tema isa oleme ainsad, kellele ta toetuda saab. Naudime pisipõnni seltskonda väga, ta toob meie juba tühjaks jäänud majja uut rõõmu ja olen korduvalt teda jälgides nostalgitsenud ajast, mil mu enda lapsed siin esimesi samme tegid. Vanavanematepäeva pole me seni tähistanud ja ei oska öelda, kas see sel aastalgi erilisem saab olema, aga ma ei arva, et oma lähedase tunnustamiseks peab olema üks kindel päev... See peaks olema iga päev."

Saima
Lapselapsed: 13a, 10a, 8a, 5a, 2a, 0,5a

"Mu kolmel lapsel on kõigil juba oma lapsed, ühel tervelt kolm tükki! Oma vanimale lapsele olen aastate jooksul enim abiks olnud ja seda nii rahaliselt kui laste hoidmisel. Mu ülejäänud kahel lapsel on nii elus kui karjääris läinud edukamalt ja nemad toetavad pigem oma vanemaid. Oma lastelastega kohtun ma sageli, näen nädalas enamasti ikka nad kõik ära, kõige harvem kohtun vast vanima lapselapsega, kellel sada huvi ja trenni ja kes enam pärast kooli või nädalavahetustel nii sageli meie juurest läbi ei käi. Oma lastele ja lastelastele tahan eelkõige õpetada kahe jalaga maa peal olemist. Unistused on ilusad, aga tähtis on tunda end turvaliselt ja kindlustatuna ja loomulikult leida enda kõrvale õige inimene! Vanavanematepäeval olen ma seekord Saaremaal õel külas ja näen hoopis tema lapsi ja lapselapsi!"

Erki
Lapselapsed: 5a, 3a, 0,5a

"Üks mu lapselaps elab koos ema-isaga Norras, ülejäänud kaks Eesti teises otsas. Kohtume tähtpäevadel, sünnipäevadel ja jõuludel, aga kahjuks mitte väga palju sagemini, sest kõigil on oma elutempo. Usun, et kui naisega pensionile jääme, saame ka rohkem oma lastelastega aega veeta, aga sinna on veel mitu aastat aega. Kas ma sooviks, et poeg sagemini meiel külla sõidaks? Muidugi! Aga ma ei süüdista kedagi, sest tihti ma siis ise kunagi oma vanemate juurde jõudsin, kui oma pere punusin... Vanavanematepäeval tuleb poeg kindlasti külla, tütre ja tema lapsega kohtume oktoobri alguses minu sünnipäeval."

Toomas
Lapselapsed: 29a, 24a, 22a

"Olen oma lapselaste elus kandnud isarolli, sest tütar tegi aastaid tagasi õnnetu valiku mehe osas ning kolis ühel sügisel kolme väikese lapsega minu majja. Selles majas kasvasid lapselapsed ka üles ja olen nende kõigiga väga lähedane. Neist on saanud tublid täiskasvanud ja edukad üliõpilased. Mina ja laste vanaema käime nendega tihedalt läbi, ehkki üks viibib hetkel teisel pool maakera. Olen neile alati õpetanud, et pole edu ja unistuste täitumist ilma korraliku tööta. Usun, et olen olnud karmi käega kasvataja, aga on näha, et see on end ära tasunud."