Kolmapäeval, 17. novembril kell 18.30, enne menumuusikali “Viiuldaja katusel” algust pidulikult avatavasse Jänksi lastetuppa saavad vanemad oma lapsi jätta kõigil neil õhtutel, kui Vanemuise suure maja saalis etendatakse täiskasvanutele mõeldud lavastusi, teatatakse Vanemuise kodulehel.

“Palju on neid lapsevanemaid, kes ei saa endale teatriskäiku nii tihti lubada, kui nad ehk sooviksid,” selgitas Vanemuise teatri turundusjuht Jaanus Kukk. “Vanavanemaid pole varnast alati võtta ja hoidja palkamine läheb palju maksma — siin tulebki appi Vanemuine.”

Suure maja rõduga ühel korrusel asuvas avaras ruumis, mis varem oli teatri muusikajuhi kasutada, on nukuteatrinurk, kus lapsed saavad sirmi varjust käpiknukkudega teatrit teha. Tüdrukutele on mängutoas nukumaja ja põrandale joonistatud keksukast, poistele autod ja autoteed. Saab lugeda lasteraamatuid, joonistada ja meisterdada ning teha hoidjatädi hoolitseva pilgu alla muudki põnevat.

Vanemuise suure maja mängutoas maksab õhtu lapsehoidmist 20 krooni. Vajalik on eelregistreerimine, mida saab teha Vanemuise teatri kõigi kolme maja kassas või e-kirja teel.

Coca-Cola Plaza aga korraldab korra kuus Beebikino, mis tähendab, et kinno saab tulla koos beebiga, saali ei tehta päris pimedaks, nii et lapsed saavad seal asjatada, heli tugevus sobib ka beebidele. Lisaks tutvustatakse noortele lapsevanematele huvipakkuvaid uudistooteid.