“Mul ei ole ikka veel beebiga sidet tekkinud.”

Meestel tekibki side beebiga hiljem, kui naistel, eriti siis, kui tegu on rinnalapsega, sest sel juhul on paratamatult laps rohkem emaga. Kuid kui sa oled hooliv ja armastav isa, kes tahab oma lapsega aega veeta, siis ära muretse, side lapsega tekib märkamatult ja aegamööda.

“Eraldi aeg lapsega on uskumatult tore ja üldsegi mitte hirmus!”

Paljud mehed kardavad hetke, kui jäävad esimest korda lapsega kahekesi. Mis küll teha, kui ta nutma hakkab ja ära ei lõpeta? Või nutab lohutamatult emme järele? Ära satu paanikasse, see on sinu laps, küll sa tead, mida teha.

“Mu naine käitub nii, nagu ta oleks pilves.”

Jah, need on hormoonid. Ole rahulik, arvesta sellega, et ta on emotsionaalne, täida ta soove ja ära ärritu. See teeb asja väga palju hullemaks. Võtmesõnadeks on rahulikkus ja toetus.

“Kartsin, et naine hakkab last silmnähtavalt rohkem armastama ja unustab mind ära.”

Loomulikult on naise tähelepanu nüüd rohkem lapsel, aga mida rohkem sa oled sõna “isa” vääriline ja teed jõudumööda majapidamises kõike, mis vajab tegemist, seda rohkem aega jääb naisel sinule.

“Lasteraamatud on nii igavad!”

Võib-olla tõesti, aga lepi sellega, et mõni neist raamatutest hakkab sinu pisikesele kohutavalt meeldima ja sa veedad järmised mitu aastat või kuud talle seda iga päev ette lugedes. Ühel hetkel avastad, et see raamat ei olegi nii halb…

“Ma olengi valmis järgmise beebi jaoks”

Ja ühel hetkel sa avastad, et lapse kasvatamine on maailma parim töö ja sa tahaksid, et sul oleks neid mitu, et sa saaksid oma armastust neile jagada ja seda vastu saada.

Allikas: A cup of Jo