1. Vaba päev. Võta temalt üle kõik kohustused ning lase tal teha just seda, mida ta ise tahab.

2. Õhtusöök. Iga ema suurim peavalu on see, mida õhtuks süüa teha. Võta see kohustus tema õlult ning valmista see üks õhtusöök ise. Kui soovid ema/abikaasat täitsa sõnatuks võtta, tee kohe terve nädala õhtusöögid ise.

3. Kinkekaart. Ära osta ise poest mingit käekotti või kingi või jumala eest — pesu. Kingi talle kaart, millega ta saab ise valida just selle, mida tal endal vaja on ja mis talle tõesti meeldib. Muidu juhtub see, et ta küll võtab su toodud asja viisakalt vastu ja paneb kuhugi kapinurka tolmama, sest see ei lähe tema maitsega üldse kokku.

4. Kontserdi/teatri/kinopiletid. Ema tahab sinuga koos olla. Koosveedetud aeg on tähtsam ja meeldejäävam kui ükski muu kingitus ning enamjaolt hindavad emad aega rohkem kui raha ja esemeid.

5. Iluprotseduurid. Kui tihti on emal aega enda peale mõelda? Esmalt lapsed, siis mees ja koduloomad, siis ülemused ja kolleegid ja sõbrannad ja… kõik teised. Ema ise on viimane, seetõttu ongi ta küüned teinekord lakkimata ja juuksevärv kasvab välja. Saada ta näohooldusesse, maniküüri, massaaži või juuksurisse, siis on tal see justkui kohustus ja ta on selle üle tegelikult väga õnnelik.

6. Lilled. Palju lilli. Suur sületäis tulpe, nartsisse, roose vms. Nii tore on, kui kodu mitu päeva kevadiselt lõhnab.

7. Midagi, mille oled ise valmistanud/koos lastega teinud. Ema oskab hinnata aega, vaeva ja indu, mis isetehtud esemetesse lähevad. Jah, tal tõenäoliselt ei ole vaja kuuendaid pajakindaid ega kümnendat kuumaalust, aga ta võtab selle rõõmupisaratega siiski vastu, sest teab, et oled selle teinud spetsiaalselt tema jaoks.