Statistika väidab, et rohkem kui 60% naistest tahaks töölt lahkuda ning asuda koduste töödega tegelema. Kuid tegelikult on vaid pooled neist tõepoolest valmis sellisteks radikaalseteks muutusteks. On naisi, kes on otsekui loodud kodus istumiseks, on ka neid, kes on sunnitud seda tegema mõne aja vältel, kuid on ka selliseid, kes peavad sellist eluviisi täiesti väljakannatamatuks.

5 müüti koduperenaistest

1. Koduperenaise võib ära tunda hoolitsemata välimuse, moest läinud riiete ning väljakasvanud soengu järgi.

Tegelikult on naistel, kes ei käi tööl, palju rohkem aega enda eest hoolitsemiseks. Nad käivad spordisaalis ja ilusalongis ning peavad rahulikult dieeti. Nemad ei torma hommikuti unise näoga tööle, ei tõukle ühistranspordis ega käi salakavalatel ärilõunatel. Isegi šoppamas käivad nad mõõdutundega ja läbimõeldult.

2. Koduperenaistel jääb vajaka suhtlemisest.

Tegelikult nad lihtsalt lõpetavad suhtlemise inimestega, kellega neid sidus vaid töö. See aga ei tähenda kaugeltki, et koduperenaised istuvad kodus täielikus üksilduses. Kolleegide asemel tekib neil hoopis teine suhtlusring. Need on sõbratarid, kellega nad käivad sportimas, või jalutavad koos oma lastega.

3. Kui naine istub kodus, siis just seetõttu, et teda ei võeta tööle madala hariduse pärast.

Tegelikult jäävad naised koduperenaisteks täiesti teadlikult. Kes jääb mõneks aastaks, kuni lapsed suuremaks kasvavad, kes veelgi kauemaks. Seejuures on nende seas palju naisi, kellel on kõrgharidus, vahel lausa mitu. Tööd võib aga leida ka ilma hariduseta, oleks vaid tahtmist.

4. Koduperenaistel puudub võimalus ennast realiseerida. Nad ei saa täielikult kasutada oma andeid, teadmisi ega oskusi.

Tegelikult on täiesti võimalik oma potentsiaali realiseerida ka koduperenaisena. Tihe side lastega, nende edu, hästikorraldatud olme, õdus kodu ning rahulik elutempo pakuvad samavõrd rahuldust kui tõus mööda karjääriredelit ning aastapreemia. Isegi tegutsemise motivatsioon on koduperenaistel ilmselt tugevam, kuna nemad näevad vaeva pere heaks. Kui neid tabab aga tõeline igatsus professionaalse töö järele, on alati olemas nii ajutise töö kui ka kodustöötamise võimalus.

5. Kodus on igav istuda. Töölkäivad naised arvavad, et nende koduseid suguõdesid ümbritseb vaid lõputu igavus ja depressioon.

Tegelikult on just koduperenaised need, kes kannatavad vähem stressi ja depressiooni käes. Nendel pole vaja teha aastaaruandeid, neid ei kutsuta ülemuse kabinetti seletuste andmiseks ning neid ei jäeta preemiast ilma. Nemad planeerivad ise oma päeva ning neil jääb rohkesti aega oma mehe ja laste jaoks. Neil on hulga rohkem aega ka sportida ning enese eest hoolitseda.

5 nõuannet „sunniviisilisele” koduperenaisele

1. Kasuta seda aega uute teadmiste ja kogemuste omandamiseks. Mine autokooli, keeltekooli, õpi õmblema või huvitavaid toitusid valmistama.

2. Tee kõike seda, milleks varem aega ei jätkunud: mine ilusalongi, helista sõbrannale ning lobise nii palju, kui hing ihkab, käi näitustel või kinos… Seda nimekirja võib ju lõputult pikendada.

3. Hoolitse enda eest. Hea tuleb välja näha mitte ainult kolleegide, vaid ka enda silmis.

4. Ära laske laiskust ligi, planeeri iga päeva. Samas luba endale ka väikesi nõrkusi…

5. Ära luba kellelgi (eriti iseendal) mõelda ja rääkida, et koduperenaise elu on igav ja perspektiivitu. Kõikide riigipeade, miljonäride ja geeniuste naised on veendunud koduperenaised.

Allikas: SamaJa