Santa Maria jagab meiega lahkelt häid nippe-nõuandeid, mida kurkide marineerimisel kõrva taha panna!
Hapendamisel kasuta vähem soola, kui vanemat tüüpi kokaraamatutes soovitatud. Tänapäeval on suund vähema soola kasutamise suunas. Hapukurkidele iseloomuliku maitse annab mitte niivõrd sool, kui piimhappebakterid oma tegevusega.
Väljakasvanud pikemad kurgid võib lõigata viiludeks, valada üle marinaadiga ja säilitada väiksemates karpides, sügavkülmas .
Kurkidele marinaadi keetes arvesta, et marinaadi saaks vähemalt 1/3 kurkide kogusest.
Külma säilituskoha puudumisel pastoriseeri kurke 20 minutit 90°C juures, et peatada piimhappebakterite tegevus ja tagada kurkide säilivus.
Kurkide säilivuse parandamiseks ja kõmpsu kurgi saamiseks lisa marinaadidesse küüslauku ja mädarõigast.
Pannes kurgid ööpäevaks soolaga maitsestatud vette säilivad nad paremini.
Kehvemate hoiutingimuste puhul tasub kurke marineerida mitte hapendada.
Marineerimine võimaldab kasutada erinevaid põnevaid maitsekombinatsioone ja erinevad vürtse — nagu näiteks must pipar, vürts, kaneel, nelk, sinepiseemned, kadakamarjad või tšilli.
Kurkide marineerimisel tasub marinaadi äädikalahus valmistada üsna lahja , et pääseks mõjule vürtside maitse ning kurkide endagi maitse säilib lahjemas äädikalahuses paremini.
Suhkru kasutamine marinaadis pehmendab soola maitset.
Lisan erandi. Vaata AdBlock juhist siit ja AdBlock Plus juhist siit.
Mõistame, et käid meie juures uudiseid lugemas, mitte reklaame vaatamas. Reklaamidest sõltub meie sissetulek ja see võimaldab meil pakkuda sulle soodsalt head ajakirjandust.