Küülikumaksapasteet krõbeleivaga

250 g küülikumaksa
0,5 sibulat
1 väiksem porgand
väike sorts brändit
1 dl rõõska koort (35%)
50 g võid
50 g kuivatatud ploome
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
soola, pipart
Seerveerimiseks:
leiba
moosi (mustsõstar, jõhvikas vms)

Puhasta küülikumaks kelmetest ning pane piima sisse paariks tunniks likku. Seejärel kuivata majapidamispaberiga ning pane kuumale pannile ja prae kiiresti mõlemalt poolt küpseks. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa juurde hakitud sibul, porgandiviilud ning brändi. Lase alkoholil hetke aurustada ning lisa siis rõõsk koor ja lase vaiksel tulele podiseda mõned minutit. Pane kõik pannilt kaussi, lisa ülejäänud ained ning püreesta kõik korralikult ühtlaseks. Lase jahedas maitsestuda paar tundi.
Lõika leivast õhukesed viilud ning rösti ahjus krõbedaks. Aseta leibadele veidi moosi ning selle peale pane pasteeti. Kaunista maitserohelise või kuivatatud rukkililledega.