Fazer Eesti juhatuse esimehe Kristjan Kongo sõnul on päts leiba nädalas vähem kui Eesti toitumissoovitus ette näeb. „Tegelikult oleks hea, kui sööksime leiba veidi rohkem, praeguse kahe viilu asemel vähemalt kolm viilu päevas, mis tähendab ligikaudu 1,5 pätsi nädalas. Samas sööb eestlane aastas umbes kolm kilogrammi rohkem leiba kui meie lõunanaaber lätlane,“ lisas Kongo.

Fazeri arvutused põhinevad turu-uuringute firma Nielseni andmetel, mille kohaselt müüdi möödunud aastal (detseber 2009 – november 2010) Eestis 25 520 000 kilogrammi leiba. Sellest 17 311 000 kilogrammi oli must- ja rukkileib, 5 820 000 kilogrammi peenleib, 2 196 000 kilogrammi seemneleib ning 194 000 erinevate lisanditega leib.

Vormi alusel eelistasid eestimaalased enim pätsileiba, mida müüdi aasta jooksul 14 135 000 kilogrammi. Samuti oli populaarne vormileib, mille müügi mahuks oli 10 023 000 kilogrammi.

Lisaks leivale müüdi Nielseni andmetel Eesti kauplustes möödunud aastal 25 323 000 kilogrammi saia, mis teeb inimese kohta aastas keskmiselt 18 kilogrammi.