Apelsiniglasuuriga seakarbonaad kahele

2 lõiku seakarbonaadi (1,5 cm paksune lõik)
½ tl. soola
1/8 tl. pipart
1 spl. toiduõli
½ klaasi pruuni suhkrut
½ klaasi apelsini mahlakontsentraati
kuuma keedetud riisi

Valmistamine: raputa karbonaadi tükkidele pipart ja soola. Pruunista nad õli sees mõlemalt poolt keskmise kuumusega pannil. Lahusta pruun suhkur apelsinimahlas ja kalla segu pruunistatud sealiha lõikudele. Kuumuta keemiseni ning lase kaane all väheses kuumuses kuni mahlasegu on, selgimiseni haududa (u. 7-9 minutit).

Serveering: aseta kuum keedetud riis taldrikule, sellele aseta tükk karbonaadi ning vala kastmega üle. Salatina sobib kõrvale igasugune värske aedviljasalat. Kasutage garneeringut.

Praetud suvesegu kahele

1 väike zuccini või kollane suvekõrvits
1 väike roheline paprika
1 väike mugulsibul
1 spl. võid või margariini
1 keskmine tomat
½ klaasi kuubistatud keedusinki
½ klaasi ribastatud cheddar juustu (võib ka ära jätta)

Valmistamine: kõrvits (zuccini) lõigata 0,5x0,5 cm tükkideks. Paprika ribastada ja hakkida sibul. Tomat koorida (kasta hetkeks keeva vette, siis lööb koore kenasti lahti) ning hakkida. Sügavamal pannil sulatada või ning pruunistada selles kõrvitsatükid (zuccini), paprika ja sibul (kuni servad muutuvad krõbepruuniks). Nüüd lisa tomati- ja singitükid ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta. Kui pann on tulelt võetud, siis puista peale juust ja kata kaanega.

Serveering: toit on serveerimiseks valmis, kui juust on sulanud.

Puuvilja-tortillad ühele

3 tl. võid või margariini
1 spl. pruuni suhkrut
2 tl. sidruni mahla
1/8 tl. mandli ekstrakti
1 suur küps virsik
1 tl. suhkrut

Valmistamine: väikeses plekk-kausis sulatada 2 tl. võid, sisse segada pruun suhkur, sidrunimahl ja mandli ekstrakt. Virsik viilustada hästi õhukeselt ja lisada segusse. Kuumutada aeglasel tulel segades kuni 5 minutit. Katke pann küpsetuspaberiga. Tortillale kandke u. pooles ulatuses valmistatud segu ning rullige ettevaatlikult kokku. Sulatage järele jäänud või ning määrige sellega tortillarullid. Raputage suhkur peale ning küpsetage 225 C juures u. 15 minutit.

Serveering: laske tortilladel mõni minut jahtuda ning lõigake nad pikkupidi pooleks ja asetage pooled kõrvuti taldrikule. Garneerige melissi lehtedega. Võiks lisada ka eredavärvilisi marju. Juurde võib lisada ka piimakastmeid.

Singi- ja juustuküpsised kahele

2/3 klaasi jahu
¾ spl. küpsetuspulbrit
1/8 tl. soola
4 tl. rasvainet (või)
½ klaasi riivitud juustu
1/3 klaasi piima
½ klaasi singivõiet

Valmistamine: segage kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Pudistage segusse rasvaine ning lisa juust. Näppudega mudides segage koostisosad omavahel võimalikult hoolega läbi. Nüüd valage piim peale ja segage, kuni tekib ühtlane mass. Valage see jahuga puistatud alusele ning sõtkuge 5-6 korda läbi. Rullige tainas lahti 25x15 cm tükiks ning määrige peale singivõie. Rullige tainas, sarnaselt rullbiskviidiga, kokku ja lõigake 1-1,5 cm paksused lõigud, mida küpsetage 250 C juures kuldpruuniks (u. 15 minutit).

Zuccini vorstimütsikesed kahele

300 g keeduvorstikesi
1 suur sibul
½ rohelist paprikat
1 küüslaugu küüs
1 spl. võid või margariini
¼ klaasi riivitud parmesani juustu
1 klaas spageti-kastet
2 keskmist zuccinit
200 g mozzarella juustu

Valmistamine: peenestage sibul ja küüslauk. Viilutage mozarelle juust ning lõigake zuccinid pikuti pooleks. Pruunistage vorstid õlita pannil ja tõstke ootama. Tulisele pannile valage õli ning kuumutage peenestatud sibulat, küüslauku ja paprikat, kuni nad pehmenevad. Segage kokku vorstid, parmesan ja ½ spagetti kastmest. Poolitatud zuccinid asetage, lõikepoolega üles, ahjupannile, katke vorstiseguga ja küpsetage kaetud pannil 220 C juures 35-40 minutit. Nüüd asetage mozzarelle juustu tükid zuccinikorvidele ja valage teise poole spageti-kastmega üle. Küpsetage rooga katmata pannil veel viis minutit.

Ja kuidas köök sellest lõhnab, suu hakkab lausa vett jooksma! Katke laud ilusa linaga, lisage meeleolu loomiseks veel kenad küünlad, vaikne muusika, väikene vein ja elu ongi nii ilus…