Vaja läheb:
(kogused keskmisele naisele üheks toidukorraks kaalu langetamiseks):

85 g veisehakkliha (soovitame valida pigem delikatesshakkiha). Kuigi see on kallim, on tavalisse hakklihasse peidetud ohtralt pekki. Kokkuvõttes ei ole delikatesshakkliha sugugi kallim)

Pool suvikõrvitsat (selles retseptis kasutame makaroniplaatide asemel hoopis suvikõrvitsaviile)
1 porgand
120 g tomatipüreed (ilma suhkruta, võid kasutada ka ürtidega versiooni)
35 g mozzarellat (rasva 8,5%)
40 g ube (sobivad nii punased kui aedoad)
1 spl õli
Pool paprikat
Veerand sibulat
1 küüslauguküüs

* Prae hakkliha tilgas õlis kiiresti läbi. Hakkliha jääb mahlasem, kui pann on hästi kuum. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.

* Riivi porgand jämeda riiviga. Tükelda paprika, sibul ja küüslauk.

* Prae riivitud porgand, paprika, sibul ja küüslauk pannil kergelt läbi.

* Kui porgand on küps, sega juurde juba eelnevalt praetud hakkliha ning vala peale tomatipasta ning oad. Lase segu korra veel keema.

* Kontrolli maitseid — kui vaja, lisa soola ja pipart.

* Viiluta suvikõrvits juurviljakoorijaga pikuti plaatideks.

* Vala vormi põhja hakklihakastet, selle peale mitu kihti suvikõrvitsaplaate, näpuga osa juustust.

* Korda sama tegevust, kuni kogu suvikõrvits ja hakklihakaste on ära kasutatud. Suvikõrvits on vabavara, seepärast võid seda kasutada nii palju, kui soovid.

* Kõige peale raputa ülejäänud juust. Juustu jäta pealmiseks kihiks nii palju, et kogu suvikõrvits saaks kaetud.

* Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

* Serveerides raputa peale tilli või basiilikut.