Testi valisime seekord ainult naiselikud ja magusad suvejoogid. Kindlasti ei ole valik täielik ning sarnaseid tooteid on veel, meie valik põhines Selveri ja Maxima sortimendil.  Kuigi  korvi sattus ka Somersby Double Press õunasiider ning testijad andsid sellele kõrgeimad punktid, me seda üldtabelisse sisse ei kirjutanud — see ei oleks teiste osalejate suhtes väga aus. Nimelt jätsime valikust välja pea kõik õuna- ja pirnisiidrid, ainsa erandi tegime Fizz Gold pirnisiidrile kui selle suve uudistootele.

Naisteka testist võtsid seekord osa Mari Skuin, Anna Elisabeth Vaher, Laura Kõrvits, Anne Sääsk, Merje Merdik, Maris Üksti, Martin Hanson, Eva Ligi, Tanel Meos ja Linnar Kala.

Kuigi meie testgruppi kuulusid peamiselt siidrijookide sihtgrupi esindajad ehk noored naised, selgus, et ükski magus jook, mis keele suulakke kinni kleebib, ei saanud testijatelt väga kõrgeid hindeid. Eelistati pigem selliseid siidreid, mis on natuke leebema maitsega, hapukamad ja värskendavamad. Arvati, et magustoiduks on poest ja peenralt saadaval ka oluliselt figuurisõbralikumaid valikuid.

Siidreid oli kokku 15, punkte andsime kümnepallisüsteemis ja paremusjärjestus on nüüd teie ees!

Kiss Ploom, 7,5 punkti

Hind Selveris 1,20

Maitseb kui õrnalt gaseeritud ploomivein, hästi kerge ja maitsev jook. Ei ole tunda siidritele tüüpilist keemiamaitset, järelmaitse on kergelt hapukas. Ehtne õhtuse grillpeo jook. Võib juua ka mitu purki järjest ja suure janu kustutuseks, sest ei tekita suus tunnet, et tegu on õudse kleepekaga.

Kopparberg metsamarja, 7 punkti

Hind Selveris 1,05

Selle siidri puhul tead juba ette, et tegu on ühe üsna magusa joogiga. Maiasmokkadele väga meeltmööda siider. Ilusa värviga ja ahvatleva lõhnaga, ei haise E-de järgi nagu paljud teised selletaolised. Kopparbergi siidritel ei ole siirupi-piirituse järelmaiku. Kõrgemate punktide jaoks siiski natukene liiga magus.

Kiss Jõhvikas, 6 punkti

Hind Selveris 1,24

Lõhnab nagu viin jõhvikamahlaga, metsamarja Fairy või Kannujook ning näeb välja ehmatavalt punane. Selline lõhn tuleb parmu suust, kui ta su peale hingab, nentis üks testija. Kuid üsna nõrgast esmamuljest hoolimata kinnitasid pea kõik maitsjad, et oleks valmis seda siidrit ka ise poest ostma, sest kuumal suvepäeval kulub üks jõhvikamaitseline rüübe paremini marjaks ära kui maasikamaitseline kleebis.

Fizz Mustikas, 5,7 punkti

Hind Selveris 1,20

Selle siidri juures läksid testijate arvamused kahte lehte. Kes armastavad mustikakooki ja mustikajogurtit, jõid ka mustikasiidrit väga hea meelega. Teised aga nentisid esmalt, et joogi lõhn on kohutavalt eemaletõukav ning maitses on liiga palju tunda kummalisi keemilisi ühendeid, kuid mineraalveega lahjendades võiks sellest siidrist asja saada küll.

Kiss Kirss, 5,4 punkti

Hind Selveris 1,20

Läheb alla küll, ei pane hambaid sügelema ega juukseid peas püsti tõusma. Lõhnab ja maitseb nagu Hubba-Bubba näts. Külmana täitsa maitsev, soojemana ei võtaks suu sissegi. Kindlasti annaks sellele joogile palju juurde äsja puu otsast nopitud värskete kirsside lisamine.

Hind Selveris 1,09

Pirnisiider kõlab paljutõotavalt ja pudel näeb väga ahvatlev välja, kuid maitseb ja lõhnab nagu kogemata suhu sattunud šampoon. Pirni maitselt otseselt ei tunne, ainus, mis meelde jääb, on magusus. Magusaarmastajad aga kiitsid joogi heaks ning hindasid seda üsna nauditavaks suvejoogiks. Teiste meelest oli ainus pluss selle joogi juures see, et tegu ei ole maasikasiidriga.

Puls Marjasiider, 4,7 punkti

Hind Selveris 0,84

Näeb välja nagu vanaema mustsõstramorss ja maitse on üsna sarnane käärima läinud mustsõstramahlale. Mõnele testijale tõi selle siidri lõhn ja värvus meelde hoopis koolisöökla ja seda mitte kõige paremas mõttes. Maitseb ja näeb välja selline jook, mida 13aastased plikad salaja esimest korda proovivad. Kui magusaisu juba tapma hakkab, saab paarist lonksust sellest siidrist abi, aga tervet pudelit üksinda ära juua ei suuda.


Fizz Maasikas, 4,5 punkti

Hind Maximas 1,19

Kui sulle maasikas meeldib, siis see siider on kindla peale minek. Saad väga magusa ja väga maasikase siidri, mille maitse, värv ja hõng on nostalgiline. Ei kujuta ette, et keegi tahaks seda janukustutuseks tarbida, jääb suulakke kinni ja pärast esimest lonksu tahaks hambaid pesta — tunned, kuidas suhkur hambaid söövitab.

Fizz Maasika Fragolino, 4,3 punkti

Hind Selveris 0,89

Oo, milline ilus ja glamuurne pakend, sellise ostaks juba ainult ilusa purgi pärast! Kuid purki avades saabub pettumus — esmalt kargab ninna vänge metsmaasikahais, mis ei lähe vedeliku maitsega absoluutselt kokku. Purgis on mingi arusaamatu magushapu roosa vedelik, millest oleks nagu mullid välja läinud. Meenutab vanaaegset valges paberis Kalevi nätsu — esimene maitse on meelierutav, kuid see lahtub kahe sekundi pärast ja suhu jääb läpnud soki maitse. Kui tasuta saaks, jooks, aga suviselt paljureklaamitud uudistootelt ootaks ikka väga palju enamat.

Kopparberg Maasikas-Laim, 4 punkti

Hind Selveris 1,29

Kus on laim? Ka parima tahtmise juures ei suuda joogi seest tabada ühtegi vihjet laimile. Ainus omadussõna, mis testijate suust kostab on “MAGUS!” Paar proovijat nendivad, et seda suudaks juua küll, sest peale liigse magususe pole siidril häda midagi, teised jooksevad suud loputama. Võib-olla mineraalveega segatuna saaks temast asja.

Puls Maasikas-Laim, 3,4 punkti

Hind Selveris 1,25

On see siider või lastešampus? Ka selle joogi seest on laimi võimatu leida. Meenutab suhkruvatti ja seda tarbides suudan mõelda ainult sellele, kui palju kaloreid selline magusapomm sisaldada võiks. See ei ole täiskasvanud naistele mõeldud jook, pigem ehtne teismeliste vägijookide juurde meelitamise siider.

Kiss Metsmaasikas, 3 punkti

Hind Selveris 1,24

Märksõnad: vannivaht, seep, õhuvärskendaja, nõudepesuvahend. Need käivad nii värvi, maitse kui lõhna kohta. Ühele testijale maitses, teised ei suutnud ette kujutada, et metsmaasikasiider janu võiks kustutada või maitsenaudingut. Jook neile, kes tahavad end odavalt purju juua.

Kiss French Summer Berries, 2 punkti

Hind Selveris 1,99

Taaskord üks uudistoode, mille pudeli kujundusega on tublisti vaeva nähtud, lisatud ilusaid pilte ja peeneid detaile, aga tootearendusega pole eriti viitsitud vaeva näha. Maitseb kui metsamarjasiidri loputusvesi. Kui see peaks olema suudluse maitsega, siis ma ei suudle enam kunagi! Samas peab tunnistama, et siider ei ole nii imal ja magus kui värvi järgi võiks arvata.

Fizz Gold Vaarikas, 1,5 punkti

Hind Selveris 1,09

Samuti selle suve uudistoode, mida palju reklaamitud ja mida avades on ootused kõrged… võib-olla on just seetõttu pettumus niivõrd suur ja peegeldub kõikide testijate nägudelt. Andku tootja nüüd andeks, aga selline jook ei oleks tohtinud teie testigrupist küll kaugemale jõuda.

Fizz Paradise, 1 punkt

Hind Maximas 0,89

Kui see on paradiis, siis palun saatke mind otse põrgusse! Ühele testijale tõi selle joogi värv ja maitse meelde vanaaegse kollase c-vitamiini tableti, teistele aga meenutas lõhn hommikul sadamasse jõudvat Rootsi kruiisilaeva, kus on öö läbi pidu pandud.

Vaata ka meeleolukat videot testimisest: