„Verivorstide söömine on tugevasti kinni traditsioonides ning seetõttu alustatakse verivorstide söömisega detsembrikuu alguses ja aastavahetusega see ka lõppeb,“ ütleb Maks & Mooritsa turundusjuht Mirjam Endla. Ta lisab, et verivorstisöömise periood läheb iga-aastaga veidi lühemaks, mispärast tuleb inimestele pakkuda vaid parimat. „Poelettidelt otsitakse vana head ja kindla peale maitseelamust ning valitakse tihti oma eelmise aasta armastatuimad maitsed.“
Kuna verivorstide söömise periood on lühike, otsivad inimesed ka sageli viise, kuidas verivorste põnevalt serveerida. „Seepärast palusime paljudele tuntud ja tõesti väga heal kodukokal Sandra Daškoval välja mõelda moodused, kuidas võiks klassikaliste jõuluroogade kõrval verivorsti veel põnevalt serveerida,“ ütles Endla.
VERIVORSTI BRUSCHETTA
- 150g röstitud paprikat
- 1tl jahvatatud paprikat
- 110g tomatipastat
- 2tl pruuni suhkrut
- Sibul:
- Oliivõli
- 6 sibulat
- 2tl balsamico äädikas
- 1tl soola
- Jahvatatud musta pipart
- Vett
- Ciabattat
- 3tk Maks ja Mooritsa Maitselt mahedat verivorsti
- 50g seedermänniseemneid
- Tüümianit
- Soolahelbeid (soovi korral)
Pane väiksesse potti röstitud paprika, jahvatatud paprika, tomatipasta ja suhkur. Kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit. Püreesta segu ning kuumuta seda veel kuskil 15 minutit. Puhasta ja haki sibul. Pane pannile oliivõli ning sibulad ja kuumuta seda tasasel tulel kuniks saad läbiküpsenud sibula. Kui sibul hakkab panni külge, siis lisa vähehaaval vett. Selleks, et saada küpsenud pruunikas sibul kulub selleks kuskil 30 minutit. Lisa veidi enne lõppu suhkur, sool, jahvatatud must pipar ning balsamico äädikas ja kuumuta maksimum kuumusel kuskil 3 minutit.
Rösti seedermänniseemned. Puhasta verivorst soolest ning murenda see. Küpseta verivorst pannil krõbedaks. Lisa sellele seedermänniseemned. Lõika ciabatta meelepärasteks tükkideks ning lase ahjus 200 kraadi juures kergelt kuldseks ja krõbedaks. Võta ciabatta, pane sellele kaste, siis verivorst ning seejärel sibul. Kaunista tüümiani ning soovi korral soolahelvestega.