Rakvere tootejuhi Heli Sepa sõnul saab ta inspiratsiooni peamiselt oma koduaiast. „Rabarber, mustikas, paradiisiõun, ploom ja kirss – kõik need kasvavad meil endil kodus ja inspiratsiooni saamiseks uute maitsete loomisel tuleb vaid aias ringi vaadata,” julgustab ta kõiki erinevate marinaadidega katsetama.

Näiteks rabarber annab lihale hapukat maitset ning marinaadis olevaid rabarberitükke saab hõlpsasti vardasse panna ja samuti grillile asetada. „Eesti metsadest ja koduaedadest saadud ideed on tihti need kõige paremad, mis annavadki tootele põneva maitsenüansi ja lisaväärtuse,” ütleb ta. Meeldivalt mahlase marjamaitse annavad laste toorvorstidesse lisatud ploomipüree ning lihadele ehtne mustika- või granaatõunapüree.

Leivajogurtimarinaadis grill-liha idee sündis aga tänu ülimenukale rukkileivakattega ahjukaelale. „Aasta parimaks toiduaineks kuulutatud rukkileivakattega ahjukael andis tõuke tuua turule ka suvehooajaks midagi leivaga valmistatut,” avaldab ta saladuse. Pisut eksootilisemalt kõlavad aga Mojito-marinaadis tallešašlõkk ja kirsi-rummi-grill-liha. „Talleliha ise on väga eriline, mistõttu see vajab ka teistmoodi kohtlemist. Laim ja piparmünt annavad just selle õige hõrgu tallelihaga sobiva maitsekombinatsiooni.”

Selleks aastaks turule toodud suvetooteid hakati välja töötama juba poolteist aastat tagasi ning enne, kui valmib lõplik toode, tuleb läbi teha mõnikord ligi 20 katset, et saada paika lõplik maitse ja koostis.