1. Peleta sibulaaurud küünlaga minema. Nii nagu tualetis tikku tõmmates kaob sealt paha hais, põletab lõikelaua lähedusse pandud küünal ka sibulaaurud. Ühe sibula hakkimiseks on küünla otsimine ja süütamine muidugi üsna tüütu…

2. Raputa hakkimise ajal sibulale soola — tekitab küll ohu toit üle soolata, ometi vähendab silmavett oluliselt. Kerget kipitust on siiski tunda.

3. Pane sibul enne sügavkülmutisse — läbi külmutada sibulat ei maksa, kuid umbes 20 minutist külmas peaks piisama.

4. Lõika sibulat ujumis- või suusaprillidega — mida tihkemalt on prillid ümber silmade, seda kindlam on fakt, et sibul ei tungi silma.

5. Lõika sibulal ära juurepoolne südamik. palju sibulat läheb raisku, kuid ülejäänut koorides ja tükeldades ei pea tõepoolest kibedaid pisaraid valama.