Täidetud kanafilee kartulikoogiga

1 Talleggi kanarinnak koos nahaga
100 g kukeseeni
50 g Rannarootsi suitsupeekonit
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
1 spl peeneks hakitud peterselli
50 g võid
1-2 viilu Leiburi saibi
soola-pipart

Haki peeneks sibul, küüslauk ja seened, samuti ka peekon ja prae need kergelt võis. Lisa peeneks hakitud petersell ja maitsesta ning lisa peenestatud saib. Sega korralikult läbi ja aseta täidis naha alla. Peale pane väike võitükk. Tõmba kokku niidiga. Keera siis toidukilesse ja keeda vees umbes 25 minutit. Võta veest välja ja prae kana veel kergelt kuumal pannil võis naha pool pannil.

Kartulikook:

200 g kartulipüreed
45 ml vahukoort
1 munakollane
30 g riivitud eesti juustu
1 tl jahu
25 g võid

muskaatpähklit

Sega kõik omavahel läbi, maitsesta vähese soola-pipraga ja pane ahjuvormi küpsema kuni pätsike on kuldpruun. Serveerimisel pruunista mõned rohelised sparglid pannil.

hiidkrevetid oliivõlis

Hiidkrevetid kuumas oliivõlis

200 g hiidkrevette
2 hakitud küüslauguküünt
1 kuivatatud tulisem piprakaun
1 spl peeneks hakitud peterselli
300 ml Ybarra oliiviõli

Serveerimiseks head saia (ciabatta või Leiburi saib)

Kuumuta õli ja võta kuumakindel keraamiline kauss, aseta sinna krevetid, küüslauk, pipar ja petersell. Vala peale keev oliiviõli ja lase veidi tõmmata. Serveeri otse kausist koos saiaga. Saia võid eelnevalt röstida.