"Head Isu": eksootilised retseptid Marokost
Boulfaf — marokopäraselt grillitud veisemaks
1kg veisemaksa
3 sl jahvatatud mahedat paprikat
3 spl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl tšillit
1 tl soola
Lõika maksast 3x3cm kuubikud, lisa vürtsid ja sool ning jäta paariks tunniks külmkappi maitsestuma. Grilli keskmisel kuumusel igast küljest paar minutit.
Maroko tomatisalat
0,5 kg tomateid
rohelist sibulat
peterselli
tilli, soola, musta pipart
1 tl ras el hanout (võib asendada võrdsetes osades vürtsköömnete ja curryga)
Haki tomatid väikesteks kuubikuteks, lisa hakitud ürdid ja maitseained.
Kuskuss mündi, seemnete ja granaatõunaga
200 g kuskussi
1 sidruni mahl
peotäis münti
1 granaatõuna seemned
2 spl päevalilleseemneid
2 spl seesamiseemneid
pool hakitud punast tšillikauna
soola
Kalla kuskussi peale nii palju keevat vett, et vesi kataks kuskussi u. 2-3 cm. Lisa sidrunimahl ja sool, sega kahvliga korralikult õhuliseks. Kui kuskuss jahtunud, lisa münt, granaatõuna seemned, tšilli, päevalille- ja seesamiseemned.
Jogurtikaste harissaga
200 ml Tere jogurtit
0,5 tl harissapastat
Segada jogurt harissapastaga, serveerida kuskussi ja grillmaksa lisandina.