Boulfaf — marokopäraselt grillitud veisemaks

1kg veisemaksa

3 sl jahvatatud mahedat paprikat

3 spl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl tšillit

1 tl soola

Lõika maksast 3x3cm  kuubikud, lisa vürtsid ja sool ning jäta paariks tunniks külmkappi maitsestuma. Grilli keskmisel kuumusel igast küljest paar minutit.


Maroko tomatisalat

0,5 kg tomateid

rohelist sibulat

peterselli

tilli, soola, musta pipart

1 tl ras el hanout (võib asendada võrdsetes osades vürtsköömnete ja curryga)

 Haki tomatid väikesteks kuubikuteks, lisa hakitud ürdid ja maitseained.

  

Kuskuss mündi, seemnete ja granaatõunaga

200 g kuskussi

1 sidruni mahl

peotäis münti

1 granaatõuna seemned

2 spl päevalilleseemneid

2 spl seesamiseemneid

pool hakitud punast tšillikauna

soola

Kalla kuskussi peale nii palju keevat vett, et vesi kataks kuskussi u. 2-3 cm. Lisa sidrunimahl ja sool, sega kahvliga korralikult õhuliseks. Kui kuskuss jahtunud, lisa münt, granaatõuna seemned, tšilli, päevalille- ja seesamiseemned.


Jogurtikaste harissaga

200 ml Tere jogurtit

0,5 tl harissapastat

Segada jogurt harissapastaga, serveerida kuskussi ja grillmaksa lisandina.