Fenkoli-apelsini salat

1 keskmine fenkol
2 apelsini
1 greip
0,5 varsselleri vart
peotäis salatilehti
100 g seemnesegu
2 spl taimeõli
1 tl suhkrut
soola
pipart

Viiluta fenkol, lõika kooritud apelsinist ja greibist välja viljaliha. Kogu tekkiv mahl kalla tassikesse. Viiluta ka pool varsselleri vart. Rösti seemnesegu kuival pannil läbi.
Sega 2 spl õli tsitruste mahlaga, lisa veidi pruuni suhkurt, soola ja musta pipart. Aseta vaagnale salatilehed, tõsta nende peale köögiviljad ja tsitrusviljad, kasta kastmega ja lisa röstitud seemned.

küüslaugusupp

Röstitud küüslaugu ja kollase paprika supp gratineeritud juustusaiadega

Supp:
5 pead küüslauku
oliivõli
50 g TERE võid
1 porrulauk
1 kartul
2 kollast paprikat
1 l kanapuljongit
1 dl kuiva sherryt
soola
musta pipart
paar loorberilehte
peotäis värsket tüümiani

Lõika küüslaugukobarail kaaned maha (pane 2 küüslauguküünt kõrvale), poolita paprika ja aseta kuumakindlas nõus ahju 200 kraadiga 20 minutiks röstima. Koori kartul, puhasta porrulauk ja haki mõlemad. Koori röstitud paprikalt kõrbenud koor. Passeeri kartulit ja porrulauku või-õli segus poti põhjas, lisa paprika ja valmisröstitud küüslaugud, sisu kestast välja pigistades. Lisa ka pipraterad, loorberilehed, tüümianioksad, kanapuljong ja lase keema tõusta. Lisa ka sherry, keeda 15 minutit tasasel tulel.
Lisa supile riivitud värske küüslauk, püreesta supp ja vajadusel timmi maitset soolaga. Tõsta supp nelja kuumakindlasse kaussi.

Saiad:
ciabattat
1 küüslauguküüs
Tureks Brie juustu
pipart
tüümiani

Lõika ciabattast 4 viilu ja rösti need. Hõõru saiaviile toore küüslauguga. Aseta peale Brie juustu viilud, lisa jahvatatud musta pipart ja veidi tüümianilehti. Tõsta igasse supikaussi üks juustusai ja gratineeri kausid ahjus üle, kuni saiadel olev juust sulab.