Bobotie

1.5 kg veisehakkliha
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 tl karripulbrit
1 tl pruuni suhkurt
½ tl musta pipart
3 loorberilehte
1 tl kurkumit
½ tl purustatud vürtspipart
½ tl jahvatatud koriandrit
3 spl magusat chutneyt
poole sidruni koor riivitult
1 dl kuldseid rosinaid
2 viilu tahket saia
1 dl TERE piima
2 muna
mandlilaaste

Prae pannil läbi sibul ja küüslauk, lisa hakkliha ja prae, kuni liha pruun ja kergelt krõbe.
Leota sai 1 dl piimas, purusta sai kahvliga. Lisa hakklihasegule saiasegu ja kõik maitseained ning rosinad. Tõsta kuumakindlasse ahjuvormi ja küpseta 30 minutit. Klopi kaks muna 1 dl piimaga, kalla munasegu vormi peale, lisa mandlilaastud ja küpseta veel 20 minutit. Serveeri keeduriisiga.

Šokolaadikreem apelsinidega

2 apelsini
3 spl konjakit
1 tl siirupit
200 g šhokolaadi
3 muna
4 spl väga kanget kohvi
200 ml TERE vahukoort

Fileeri apelsin, sega 3 spl konjakit 1 tl siirupiga ja vala apelsinilõikudele. Jäta maitsestuma.
Sulata šokolaad. Keeda kohv. Klopi munakollased suhkruga lahti, tõsta munakollaste kauss vesivannile ja lisa kuum kohv. Klopi pidevalt, kuni segu tiheneb. Vahusta munavalged, vahusta vahukoor.
Lisa munakollaste segule šhokolaad, sega läbi. Lisa ettevaatlikult vahukoor, sega läbi ja kõige viimaseks lisa vahustatud munavalged. Sega ühtlaseks. Tõsta magustoidupokaalide põhja apelsinifileed, nende peale šhokolaadikreem. Lase külmikus paar tundi taheneda.