Kana-šokolaadi hautis

4 kanafileed
1 paprika
1 tšillipipar
3 tomatit
2 keskmist sibulat
6 küüslauguküünt
4 spl seesamiseemneid
5 spl hakitud mandlilaaste
50 g maapähklivõid
1 tass Ela 100% täistera mitmeviljasaia kuubikuid
2 dl kanapuljongit
100 g tumedat šokolaadi
¼ tl kaneeli
1 tl punet
maitse järgi soola ja pipart
õli praadimiseks

Haki sibul, paprika, tomat, tšillipipar ja küüslauk. Kuumuta pann ja prae kergelt ürdid ja maitseained (seesamiseemned, tšillipipar, mandlilaastud, kaneel, pune). Lisa õli, sibul, küüslauk, paprika, maapähklivõi, Ela saia kuubikud, tšilli ja tomat. Prae kergelt. Nüüd püreesta. Lisa kanapuljong, sool ja pipar ning lase keema. Võta tulelt ja sega sisse šokolaad. Pruunista pannil kanafilee. Lisa kaste kanafileele ja pane ahju 165 kraadi 20-30 minutiks või kuni kana filee on korralikult läbiküpsenud.

Röstitud kanafilee

10. oktoobri saates tehtud kanafilee maitsesegu
2 kanafileed
Leiburi kuldne röstsai
riivitud juustu

Lõika kanafileest õhukesed viilud ning paneeri maitseseguga. Küpseta pannil mõõdukal kuumusel mõlemalt pool, kuni on läbi küpsenud. Aseta seejärel viilud röstitud röstsaiale ning puista peale riivitud juustu.

kohupiimakreem

Karamelli kohupiimakreem besee-vahukoorega

200 g Tere kohupiimakreemi
5 spl suhkrut
200 ml Tere vahukoort
100 ml vett
kaneeli
bezeed
külmutatud marjasegu

Sulata potis suhkur ning lase kergelt pruunistuda. Ole ettevaatlik, et suhkur põlema ei läheks. Kui suhkur on pruunistunud lisa nii palju vett, et karamell lahustuks (ei tohi muutuda liiga vedelaks). Seejärel võta pott tulelt ning jahuta vedelik. Lisa jahtunud vedelikule kohupiimakreem ja maitsesta kaneeli ning vajadusel suhkruga. Vahusta vahukoor ning vahustatud koorele lisa besee tükid. Aseta pokaali põhja marjasegu, siis kohupiima-karamelli kreem ning kõige peale besee-vahukoor.