Minestrone Panzani

  • 1 l vett
  • 2 porgandit
  • 1 kooritud sibul
  • ½ juursellerit (väiksem juurikas)
  • 4 tomatit
  • 1 kana rinnafilee
  • 200 gr Panzani Alfabeto supimakarone
  • 1 puljongikuubik
  • 2 spl murulauku
  • 2 spl peterselli
  • riivitud parmesani

Koori porgand ja seller ning haki väikesteks tükkideks või ribadeks. Sibul haki peeneks. Kanafileest lõika kuubikud. Aseta pott tulele ning kuumuta veidi õli (1 spl), seejärel lisa köögiviljad ning pruunista kuldpruuniks. Nüüd lisa kanafilee ja kohe ka vesi. Keeda kuni köögivili on pehme ja lisa siis supimakaronid. Lase keema tõusta ning lisa puljongikuubik. Kuni makaronid pehmeks keevad, lõika tomat sektorites, eralda seemned ning lõika maha koor. Kui makaronid on 5 minutit keenud lisa tomat, ürdid ning maitsesta soola ja purustatud pipraga. Serveeri koos riivitud juustu ja seemnekuklitega.

Seeneespresso

  • 100 gr šampinjone
  • 100 gr auster servikuid
  • 100 ml Tere 35 % vahukoort
  • 50 ml Tere piima
  • 1 spl hakitud tüümianit

Haki seened hästi peeneks. Kuumuta potis 1 spl õli ning lisa seened. Prae seeni 5 minutit ning lisa  vahukoor. Lase keema tõusta ning maitsesta soola ja purustatud musta pipraga. Kurna läbi tiheda sõela ning vala võikestesse kohvitassidesse (espresso tassid). Nüüd kuumuta piim ja vispelda vahtu. Aseta vaht seenesuppi peale ning raputa peale hakitud tüümianit. Serveeri kohe.

Leivasupp

  • 150 g Leiburi klassikalist rukkileiba
  • 3-4 dl vett
  • 1 spl mannat
  • 3 spl suhkrut
  • 3 spl rosinaid
  • 3 spl sarapuupähkleid
  • serveerimiseks Tere piima

Leota leiba eelnevalt vees. Kui unustasid seda teha, siis lihtsalt pudista leib vette. Lisa manna ja suhkur, ning pähkleid, rosinad. Keeda kuni supp on peaaegu täiesti ühtlane (See võib võtta veidi üle 10 minuti, eelneva leotamise puhul muidugi vähem). Serveeri soojalt või külmalt, piima, vahukoore või moosiga.

VAATA KA VIDEOT: