Metsseahautis tumeda õlle, ürtide ja seentega

1 kg metssea praetükki
1 pesa küüslauguküüsi
peotäis kuivatatud puravikke
1 pdl tumedat õlut
paar oksa rosmariini
1 dl mustsõstramoosi
paar loorberilehte
2 spl kadakamarju
1 tl musta pipart
2 spl konjakit või brändit
õli praadimiseks

Puhasta küüslauk, aseta kõik koostisosad peale liha ja konjaki haudepotti. Tükelda liha suupärasteks tükkideks, kuumuta pannil õli ja pruunista liha igast küljest. Kalla pannile brändi või konjak ja süüta see. Lase alkoholil ära põleda, nii et lihatükid saavad sellest kenasti osa.
Kalla liha haudepotti, tõsta pott ahju kõrgele kuumusele, lase vedelikul peaaegu keema tõusta ja keera siis 15 kraadile. Hauta 3 tundi. Serveeri ahjus röstitud köögiviljadega.

mustad ploomid toorsuitsupeekoniga

Mustad ploomid toorsuitsupeekoni ja camembert´i juustuga

Peotäis musti ploome
pakk toorsuitsupeekonit
paar viilu TUREK camembert´i juustu

Tee ploomidesse sisselõiked ja aseta sinna juustutükikesed. Rulli iga ploomi ümber jupp peekonit, küpseta suupisteid ahjus, kuni peekon krõbe.