"Head Isu" pakub itaaliapärast lõunat
Tänases saates valmistatakse itaalia köögist inspireeritud roogasid — tomatisalatit, salveiga kana, kapparitega pastat ning magustoiduks suvemarjadega zabaglionet
Panzanella — itaalia tomatisalat kuivatatud saiaga
Kilo erinevaid tomateid
paar peotäit kuivatatud ciabattat
1 küüslauguküüs
50 g riivitud parmesani
2 tl valge Vilux valge veini äädikat
musta pipart, soola, basiilikut
Lõika ciabata kuubikuteks ja rösti ahjus krõbedaks. Lõigu tomatid sektoriteks ja tõsta kaussi ciabatta peale. Riivi juust ja küüslauk, lisa tomatitele. Jahvata peale musta pipart ja meresoola, lisa äädikas ja hakitud basiilik ning sega kõik koostisosad läbi. Lase 15 minutit maitsetel seguneda.
Kana salvei ja prosciuttoga
2 kanafileed
100 g prosciuttot
salveid
Tere võid
soola, musta pipart
oliivõli
Lõigu kanafilee 3 cm laiusteks ribadeks, maitsesta soola ja pipraga. Aseta kanatüki ümber salveilehed ja prosciutto. Prae pannil või ja oliivõli segus igast küljest keskmisel kuumusel.
Pasta pune ja kapparitega
Panzani Tagliatelle pastat
2 spl kappareid
2 spl Tere võid
2 spl värsket punet
Keeda pasta al dente. Kuumuta pannil või, tõsta või sisse kapparid ja hakitud pune, lase maitsetel või sisse imenduda. Tõsta valmis pasta pannile ja sega kapparikastmega läbi.
Suvemarja zabaglione
4 munakollast
4 spl Dan Sukkeri tuhksuhkurt
4 spl dessertveini
Vaarikaid, punaseid ja musti sõstraid
Vahusta veevannil munakollaseid suhkru ja dessertveiniga, kuni kogus on kahekordistunud. Lase jahtuda ja serveeri erinevate suvemarjadega.