Täidetud pardikoib

2 pardikoiba
60 g suitsupeekonit
Salveid
20 g pistaatsiapähkleid
1 munakollane
1 viil saia
50 g piima
30 g võid
Soola-pipart

Eemalda pardikoibadest luud ja liha. Kuumuta või ja prae seal kergelt peeneks tükeldatud pardiliha, lisa peeneks hakitud peekon ja salvei. Aseta kõik ained blenderisse, lisa piimas leotatud sai, ploomid, muna, pähklid, maitseained ja purusta. Saadud massiga täida pardikoivad, õmble kinni ja pruunista pannil. Lisa kaste ja küpseta ahjus valmis.

Kaste ja koibadest järele jäänud pardikondid:

1 tl balsamicoäädikat
2 spl tomatipüreed
2-3 küüslauguküünt
1 sibul
1 porgand
300 g portveini
2-3 kuivatatud musta ploomi
1 spl fariinsuhkrut
Soola-pipart
50 g võid

Pruunista võis pardikondid koos sibula, porgandi, küüslaugu ja fariinsuhkruga, lisa vein ja tomatipüree ning keeda kokku,maitsesta, vajadusel lisa veel veini ja sõelu.
Lisandiks võib pannile koos kastmega panna köögivilju.

astelpajukook

Astelpajukook

Põhi:

250 g mandliküpsiseid
150 g võid

Täidis

5 muna
250 g toorjuustu
200 g kodujuustu
250 g hapukoort
150 g suhkrut
150 g valget šokolaadi
2 dl astelpajupüreed
Poole laimi koor
12 g želatiini

Purusta küpsised ja lisa neile sulavõi. Vooderda koogi vorm küpsetuspaberiga ja aseta sinna peale saadud segu.Täidise jaoks vahusta munad ja suhkur, lisa juustud ja hapukoor, sulata šokolaad veehaudes ja lisa see ülejäänud massile. Viimaseks lisa riivitud laimikoor ja astelpajupürees leotatud ja kergelt kuumutatud želatiin. Vala segu vormi ja lase külmkapis tarduda.