Kiluvorm

  • 8 kooritud kartulit
  • 100 g Tere hapukoort
  • 100 ml Tere vahukoort
  • 200 g vürtsikilu fileesid
  • 2 muna
  • murulauku
  • rohelist sibulat
  • soola ja pipart

Riivi kartul peenema riiviga ning suru liigne vedelik välja. Sega riivitud ning kurnatud kartul kokku hapukoore ja vahukoorega. Lisa juurde 1/3 puhastatud ning hakitud kilurümpadest, hakitud murulauk ning sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu ahjuvormi ning lao peale järelejäänud kilurümbad. Küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit kuni 1 tund või niikaua kuni kartul on küpsenud. Serveeri koos hapukoore–tilli kastmega.

Kartulid juustu ja suitsuvorstiga

  • 4 keedetud kartulit
  • 50 g riivitud Dr Helluse juustu
  • 50 g Wõro täissuitsuvorsti Moskva
  • peterselli
  • soola
  • purustatud pipart

Lõika kartul pooleks ja õõnesta kartulisse väike auk. Sega kokku riivitud juust ning hakitud suitsuvorst. Maitsesta soolaga. Pane segu lohku ning küpseta 180 kraadi juures kuni juust on sulanud. Enne serveerimist raputa peale peterselli.

t_kartulid

Karamellistatud kamapallid kodujuustu kreemiga

  • 200 g Mumuu kodujuustu
  • 200 g Tere naturaalset toorjuustu
  • 100 g kondenspiima
  • kaneeli
  • suhkrut
  • kamapalle
  • Tere 82% võid

Aseta pannile küpsetuspaber ning selle peale puista kamapallid. Raputa üle suhkru ja võiga ning küpseta 220 kraadises ahjus kuni suhkur on sulanud kamapallidele. Võta välja ja jahuta. Sega omavahel kokku kodujuust, toorjuust ning kondenspiim ja maitsesta kaneeliga. Serveerimiseks pane pokaali lusikaga toorjuustukreemi ning peale karmallistatud kamapalle.

kamapallid

VAATA SAADET SIIN: