Dorata jõhvikakastmega, kaalikapüree

2 tervet doratat
1 sidrun
100 g võid
Soola-pipart
Kimp tüümiani

Valmista kala ette, eemaldades üleliigsed osad, aseta kõhtu tüümian, sool, pipar ja sidrunimahl. Aseta ahju küpsema 25 minutiks 200 kraadi juurde.

Kaste:

500 g AURA jõhvikajooki
50 g fariinisuhkrut
Jupp värsket ingverit
200 g värskeid või külmutatud jõhvikaid, vastavalt hooajale
50 g võid
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
200 g portveini

Kuumuta potis või ja viska sinna küüslauk ja sibul, lisa suhkur ja pruunista 2-3 minutit. Lisa vein ja mahl ning jõhvikad, keeda 10 minutit, püreeri ja sõelu, saadud vedelik keeda kuni pakseneb.

Kaalikapüree:

500 g kooritud ja tükeldatud kaalikat
100 g valget veini
150 g võid
Soola-pipart
150 g rõõska koort
100 g fenkolit

Kuumuta pool võist, hauta seal fenkol ja kaalikad. Lisa vein ja maitseained ning piisavalt vett, hauta pehmeks, kurna, lisa ülejäänud või ja koor, püreeri ning maitsesta.

Mango-ingverikook

500 g digestiivküpsiseid
75 g võid
3 dl vahukoort
1 dl vaniljekastet
1 tl riivitud ingverit
2 dl mangopüreed
1 dl peeneks hakitud värsket mangot
100 g suhkrut
7 želatiinilehte

Purusta küpsised koos sulatatud võiga ja vooderda saadud seguga koogivorm. Klopi kergelt vahukoor ja vaniljekaste, lisa ülejäänud komponendid koos leotatud želatiinilehtedega, sega läbi ja vala koogivormi teiseks kihiks. Aseta külmkappi tarduma ja kui valmis, serveeri koos kastmega.

Kaste:

500 g AURA metsamarjajooki
300 g külmutatud vaarikaid
100 g mett
1 kaneelikoor

Aseta kõik potti ja keeda kokku, jahuta ja serveeri koos koogiga.