Röstitud sealiharull täidetud toorjuustu-õunatäidisega
4-le

  • 1 kg sea kaelakarbonaadi
  • 5-6 spl õunamoosi
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 väiksem kaalikas
  • 200g Tere naturaalset toorjuustu
  • 4 keskmise suurusega porgandit
  • 2 punast sibulat
  • 1 valge sibul
  • puhastatud küüslauguküüsi
  • tüümianit
  • soola
  • purustatud pipart
  • sinepit

Lõika kaelakarbonaad pinnalaotuseks. Soovi korral tee lihahaamriga liha pehmemaks ja lamedamaks. Sega omavahel kokku toorjuust, õunamoos, hakitud tüümian ja küüslauk. Maitsesta soolaga. Määri segu lihale, lõika liha kaheks osaks ning keera rulli. Tükelda köögiviljad väikesteks kuubikuteks ning aseta ahjupannile. Köögiviljade peale aseta liha. Maitsesta liha soola ja pipraga. Määri peale natuke õunamoosi. Küpseta 180 kraadi juures 1-1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur on 78 kraadi. Kui liha hakkab liigselt pruunikat värvi võtma, vähenda kuumust. Jälgi ka, et köögiviljad küpseks pehmeks.

Kuldne kanafilee-võileib

  • 200 g Wõro küpsetatud kana
  • 4 spl majoneesi
  • 1 spl sinepit
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Leiburi kuldne röstsai
  • riivitud juustu
  • serveerimiseks hakitud tilli ja peterselli

Rebi kanast paraja suurusega ribad ja sega kokku majoneesi, riivitud juustu ning sinepiga. Vajadusel maitsesta soola ja purustatud pipraga. Määri segu röstsaiale ning küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. Serveeri koos värskete hakitud ürtidega.

Ahjuõunad meetäidisega

  • 4 õuna
  • riivleiba
  • rosinaid
  • pähklisegu
  • vahukoort
  • mett

Puhasta õunad seemnetest ja südametest. Sega kokku riivleib, rosinad, pähklid, mesi ja natuke vahukoort. Kogused ja vahekorrad vastavalt tegija maitsele. Täida õunad seguga ja küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri jäätise või vahukoorega.