Lambahautis üleküpsetatud kartulipüreega

300 g lambaliha
150 g suitsupeekonit
100 g võid
2 mugulsibulat
3 küüslauguküünt
Pool chillikaunast
300 g purustatud tomatit
1 spl fariinisuhkrut
2 loorberilehte
kadakamarju
1 kaneelikoor
köömneid
3 porgandit
100 g punast veini,100 g portveini
3 spl sojakastet
50 g kappareid
500 g valmis kartulipüreed
100 g parmesani juustu segada püreega

Lambaliha tükeldada, kuumutada pannil või ja pruunista seal lambatükid koos peekoniga, lisa tükeldatud sibul ja porgand ja pruunista veel, lisa siis kõik ülejäänud komponendid koos veega ja hauta kaane all pehmeks. Seda kartulipuder Parmesani juustuga, vala hautis ahjuvormi ja kata kartulipüreega, küpseta ahjus 10 minutit, serveeri soojalt.

Kana-spinatipasta

2 kanafileed
1 mugulsibul
100 g valget veini
150 g spinatit
100 g võid
5 küüslauguküünt
Soola-pipart
300 g rõõska koort
1 spl dijoni sinepit
50 g Turek Brie juustu
2 spl värsket basiilikut
300 g vabalt valitud keedetud pastat
Parmesani serveerimiseks

Kuumuta või ja hauta seal kergelt peeneks hakitud kana koos sibula ja küüslauguga, lisa vein, maitsesta ja lisa koor, keeda pehmeks, lisa lõpus spinat ja Brie juust ning serveeri koos pasta ja parmesaniga.