Suvikõrvitsasupp salveiga

1 väike suvikõrvits
3 küüslauguküünt
2 spl oliivõli
1 dl valget veini
1 spl Vilux valgeveiniäädikat
1 l kanapuljongit
peotäis Panzani supipastat
10 salvelehte
1 spl hakitud peterselli
2 munakollast

Tükelda suvikõrvits ja küüslauk ning hauta neid poti põhjas väheses oliivõlis. Lisa vein ja veiniäädikas. Lase veinil keema tõusta, seejärel lisa puljong ja keeda 15 minutit. Lisa pasta, salveilehed ja petersell, keeda pasta al dente.
Tõsta kuuma puljongit üks kulbitäis väikesesse kaussi, klopi sisse kaks munakollast. Lisa segu supile, lase keema tõusta, et supp pakseneks.

Suvikõrvitsasupp


Rabarberi-aprikoosi krõbedik

100 g Tere taluvõid
100 g jahu
100 g suhkurt
50 g kaerakliisid

Paar vart rabarberit
4-5 aprikoosi
paar spl suhkurt
veidi vaniljeekstrakti

Haki või, suhkur, jahu ja kliid kokku, nii et moodustuks ühtlane puru. Lase sel sügavkülmas pool tundi taheneda.
Viiluta rabarber ja aprikoosid. Sega need suhkru ja vaniljeekstraktiga.
Tõsta rabarberi-aprikoosisegu ahjuvormikestesse, kata krõbedikupruga ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.