Moules marinieres e. sinimerekarbid valge veiniga

1 kg M.V.Wool´i sinimerikarpe

1 hakitud sibul

2 spl peterselli

1 loorberileht

1 spl Tere võid

1 klaas valget kuiva veini

Puhasta karbid ja tõsta potti. Lisa sibul, loorberileht, petersell ja või. Lase kaane all kuumeneda u. 5 minutit, seejärel lisa vein ja lase veel keeda u. 5 minutit.

 

Tuunapasta

1 pakk Panzani Spagetti

Väike purk tuunikala õlis

150 ml majoneesi

100g riivitud parmesani

poole sidruni mahl

2 küüslauguküünt

soola, pipart

Keeda pasta al dente. Samal ajal sega kausis kokku tuunikala, majonees, parmesan, sidrunimahl, riivitud küüslauk, sool ja pipar. Lisa kurnatud kuum pasta kastmele, sega kiirelt läbi.

Kalasupp aioli e. küüslaugumajoneesiga

1 porgand

1 vars sellerit

pool fenkolit

2 lehte loorber

 veerandi apelsini koor

1 pdl valget veini

1 l kalapuljongit,

M.V.Wool´i tursafilee

paar ciabattat

serveerimiseks maitserohelist

Haki köögiviljad ja kuumuta neid poti põhjas oliivõlis 5 minutit. Lisa vein, lase keema tõusta ja lisa seejärel kalapuljong. Keeda 30 minutit tasasel tulel ja kurna seejärel maitseköögiviljad välja. Lase puljongil keema tõusta ja tõsta keevasse puljongisse fileepalad. Rösti ahjus paar viilu ciabattat.

 

Aioli

1 munakollane

0,5 tl soola

2 küüslauguküünt

2.5 dl õli

1tl sidrunimahla

Aioli valmistamiseks purusta küüslauk, lisa see koos soolaga munakollasele. Asu munakollasele juurde niristama oliivõli, samal ajal kogu aeg segades. Viimaks lisa sidrunimahl ja sega.

 

Proseccotarretis marjadega

500 ml proseccot

1,5 dl tarretisesuhkurt

paar peotäit erinevaid suvemarju

Kuumuta prosecco potis, lisa tarretisesuhkur ja lahusta see segades. Ära lase segu keema tõusta. Aseta klaasi erinevaid marju, lisa prosecco ja lase tarretisel külmkapis 5 tundi tarduda.