Riisi-õrnsoolalõhesalat

200 g Veskimati pikateralist riisi
200 g õrnsoola vikerforellilõikusid hakkida peeneks
200 g Maahära mingit köögiviljasegu
200 g kirsstomateid hakkida peeneks
200 g kõrvitsat keeta ja püreerida
sool, pipar

Keeda riis ja jahuta. Samuti keeda tükeldatud kõrvits ning püreeri see. Jahuta.Haki peeneks vikerforellilõigud. Sulata maahärra köögiviljasegu. Haki kirsstomatid peeneks. Aseta klaaskaussi kihiti keedetud riis, köögiviljasegu, vikerforelliviiludja kõrvitsapüree. Vala üle kastmega ja lase öö läbi külmas seista.

Kaste:

200 g Philadelphia murulaugutoorjuustu
100 g majoneesi
100 g hapukoort
200 g keedetud ja riivitud peeti
soola, pipart
1 spl mädarõigast
1 spl sinepit
soola, pipart
2 spl peeneks hakitud murulauku või rohelist sibulat
1 tl purustatud koriandrit.

Sega kõik ühtlaseks massiks

Foto: Laura Kaur

Täidetud ahjuploomid

10 väga suurt sinist ploomi
100 g martsipani
50 g india pähkleid
100 g halvaad
poole vaniljekaunaseemned
100 g võid
200 g õuna
veidi kaneeli

Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Aseta ettevalmistatud ploomid küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Haki pähklid ja õunad peeneks. Sega täidise komponendid ja aseta ploomidela ning küpseta ahjus 180 kraadi juures ok 15-20 minutit,serveeri koos kastme ja jäätisega ja vaniljekastmega.

Kaste

1 banaan
1 spl peeneks hakitud piparmünti
200 g vahukoort
50 g suhkrut

Pruunista kergelt suhkur ja vahukoor. Lisa banaan ja hauta pehmeks. Lõpus lisa piparmünt ja purusta segu saumiksriga. Jahuta segu maha ja serveeri koos ploomide ja jäätisega.