Tomati-kartulipirukas
Põhi:

125 g võid
1 dl kaerahelbeid
3,5 dl jahu
4-5 spl vett
1-2 keedetud kartulit riivida

Sega kõik omavahel ja vooderda saadud taignaga küpsetusvorm, küpseta 10 minutit 200 kraadi juures, aseta siis peale täidis.

Täidis:

4-5 keedukartulit
2 punasibulat
4-5 tomatit
2-3 küüslauguküünt
Värsket rosmariini, tüümianit ja oreganot
200 g kodujuustu
3 muna
200 g rõõska koort
Soola-pipart

Viiluta kartulid, tomatid ja sibul ja aseta kenasti põhjale, klopi lahti munad, lisa koor, kodujuust ning ürdid, sega läbi, maitsesta ja vala vormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.

Porgandi-mandlikook

5 muna
2,5 dl fariinisuhkrut
1,5 dl purustatud mandleid
1 dl riivsaia
1 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
poole sidruni mahl
3-4 riivitud porgandit

Määri koogivorm võiga ja riputa üle riivsaiaga, klopi munad fariinisuhkruga vahtu, lisa omavahel segatud kuivained ja siis riivitud porgand koos sidrunimahlaga, vala vormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 60 minutit. Jahuta, määri peale kate.

Kaste:

1 õun
200g õunamahla
1 kaneelikoor
Pool vaniljekauna
100g suhkrut

Keeda kõik omavahel läbi.