Hiidkrevetisalat

200g hiidkrevette
20g seemneid
20g pähkleid
20g rosinaid
2 küüslauguküünt
6 kirsstomatit
200ml oliivõli
1 muna
3 spl mett
200ml veini
sool, pipar
100ml mustikamahla
½ sidrunit või laimi
tüümiani
roheline salat

Rösti seemned ja pähklid. Viiluta küüslauk ja tükelda kirsstomat neljaks. Keeda munad vedelaks. Leota veinis ja mees rosinad. Lisa oliivõli.
Pane pannile tomat ja küüslauk ning tüümian. Sega korralikult. Lisa keedetud krevetid ja veidi soola.
Lisa rohelisele salatile mahl ja sidrunimahl. Kalla rosinate-ja veinisegu salatile. Lisa rohkelt oliivõli .
Kalla segu salatile ning ahjust epale seemned ja pähklid. Poolita muna, aseta salatile ning kalla peale veel veini-meekaste.

paella

Paella

300g riisi
200g lastevorsti
100g suitsuopeekonit
½ paprikat
4 kana poolkoiba
500ml kanapuljongit
1spl vedelat margariiini
1spl oliivõli
1 küüslauk
1 porgand
½ chilllit
peotäis rohelisi ube ja herneid
200ml purustatud tomateid
100ml valget veini
safranit
soola, pipart

Lõika kanakoibadelt väikeseid lihatükke ja kuumuta pannil. Lisa ka ülejäänud koivad. Tükelda peekon ja vorst parajateks kuubikuteks. Terved küüslauguküüned lisa koorega pannile. Tükelda sibul peeneks ja lisa pannile koos peekoniga. Tükelda tšilli ja köögiviljad ja lisa samuti pannile kõik. Lisa ettevaatlikult soola ja pipart. Lisa kanapuljong ja riis. Sega ning vajadusel lisa veel puljongivedelikku. Lase küpseda ja lisa purustatud tomatid. Sega läbi ning siis lisa herned ja oad. Lase haududa kaane all ca 5 minutit. Sega läbi ja garneeri peterselliga otse pannilt.