"Head isu" toob sügise toidulauale
Sügisene salat
100 g porgandit
100 g värsket kurki
1 õun
2 keedumuna
100 g rohelist salatit
30 g kergelt pruunistatud kreekapähkleid
100 g kaalikat
100 g tomatit
100 g varssellerit
Kaste:
200 g majoneesi
50 g ketšupit
50 g mädarõigast
2 peeneks hakitud küüslauguküünt
Haki kõik peeneks ja asetada taldrikule. Sega kõik kastme komponendid omavahel ja vala salatile peale.
8-viljahelbekook
Põhi:
300 g suhkrut
3 muna
200 g Veskimati jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 sidruni mahl
400 g õuna
Õunad koorida ja lõigata kuubikuteks. Vahusta või ja suhkur. Lisa munad ja kuivained ning tükeldatud õunakuubikud. Aseta lahtikäivasse vormi ja küpseta kuldpruuniks.
Kate:
150 g võid
150 g rõõska koort
150 g suhkrut
150 g Veskimati 8- viljahelbeid
Kuumuta kõik komponendid tasasel tulel kuni segu hakkab pruunistuma. Vala siis segu põhjale ja aseta veel 10 minutiks ahju. Serveeri jahutatult.