"Head Isu" valmistab peedisuppi ja isuäratavat forellirooga
Tänases saates valmistatakse mõnusat külma peedisuppi keefiriga ja pearoaks on maitsev forelli confit kodujuustukastmega.
Forelliconfit kodujuustukastmega
500 g forellifileed
1 sidrun
300ml oliiviõli
2 spl soola
1 tl suhkrut
300g kodujuustu
2 spl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
soola
murulauku
Roheline salat:erinevaid salatilehti
1 spl veiniäädikat
2 spl oliiviõli
soola, pipart
Maitsesta forellifilee soola ja suhkruga ning jäta külmkappi vähemalt pooleteiseks tunniks. Seejärel lõika fileest u 3 cm paksused tükid, aseta need võimalikult parajasse vormi ja vala peale oliivõli, nii et see kataks kala täielikult. Lisa õhukesed sidruniviilud. Aseta 75 kraadisesse ahju ja küpseta 40 minutit.
Haki murulauk, sega kodujuust ürdi, sidrunimahla, oliivõli ja soolaga.
Klopi veiniäädikast, soolast, piprast ja oliivõlist salatikaste, lisa salatilehtedele. Serveeri lõhefilee kodujuustu ja salatiga.
Külm peedisupp keefiriga
2 keskmist peeti
2 porgandit
1 küüslauguküüs
½ sellerivart
300 ml puljongit
1 loorberileht
2spl valge veini äädikat
1l keefiri
200g maasinki
3 muna
värske koriander
Tükelda komponendid, lisa puljong ning keefir. Keeda kanamunad ning serveeri supil koos värske koriandriga.
VAATA SAADET SIIT: