Kartuli-hakklihavorm

  • 1 baklažaan
  • 2 kg kartuleid
  • 1 kg Maks&Moorits kodust hakkliha
  • ½ dl oliiviõli
  • 2 sibulat
  • 5 tomatit
  • ½ dl hõõgveini
  • 200 g Dr. Hellus juustu
  • soola
  • pipart

Kaste:

  • 1 l Tere piima
  • 50 g Tere 82% võid
  • 50 g jahu
  • jahvatatud muskaatpähklit
  • soola, pipart
kartulivorm

Vormi valmistamine: Keeda kartulid ja purusta pudrunuia või kartulipressiga. Haki sibul, tükelda baklažaan ning pruunista need pannil õlis. Lisa vein ja hakitud tomatid. Keeda kuni mass on kuivemaks keenud. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta ahjupannile pool kartulipüreest. Raputa peale riivjuustu ja kata siis uuesti hakklihamassiga. Seejärel veel üks kiht püreed, pealeriivitud juustu. Vala peale kaste ning selle peale veel riivitud juustu. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni pealmine kiht on kuldpruun.

Kastme valmistamine: Lase piim potis peaaegu keema. Sulata teises potis või ja lisa jahu. Sega pidevalt, kuni jahu on segunenud võiga. Lisa ettevaatlikult ja pidevalt segades piim. Lase keeda 30 minutit, maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.

Verivorsti–lavaširull

  • 1 pk Leiburi Etnia lavašši
  • 1 pk Wõro verivorsti lambasooles
  • Dansukkeri tumedat suhkrusiirupit
  • Tere küüslaugu toorjuustu
  • Tere riivitud juustu
  • 1 laim

Laota lavašš lauale ning määri kokku toorjuustuga. Aseta verivorstid keskele ühest äärest teiseni ning piserda peale laimimahla ja suhkrusiirupit. Raputa peale riivitud juustu ning keera tihkeks rulliks. Küpseta 180 kraadi juures 10–15 minutit.

Šokolaadi–kaneelisupp

  • 125 ml Tere vahukoort
  • 200 ml mineraalvett
  • 20 g tuhksuhkrut
  • 125 g tumedat šokolaadi
  • 1 kaneelikoor
  • 1 apelsin
  • 150 g Tere naturaalset toorjuustu
  • Dansukkeri heledat suhkrusiirupit

Lase vahukoor koos kaneeliga keema. Võta tulelt ja kata toidukilega ca 1 tunniks. Võta kaneeli koor välja, lisa suhkur ja lase keema tõusta. Kui koor on keema läinud, vala kaussi tükeldatud šokolaadi peal ja sega pidevalt kuni šokolaad on sulanud. Nüüd lisa juurde mineraalvesi ja aseta külma kuni supp on jahtunud.
Toorjuustust, apelsinimahlast ja riivitud apelsinikoorest valmista kreem ning serveeri koos šokolaadisupiga.

šokolaadisupp