Baklažaanivorm

2 baklažaani viilutada
2-3 muna lahti kloppida
300 g riivsaia
150 g võid
150 g jahu
1 l kuuma piima
200 g valmis head tomatikastet
suts riivitud muskaatpähklit
200 g mozzarellat
õli praadimiseks
soola-pipart

Kuumuta pannil õli ja prae munas ning riivsaias paneeritud baklažaaniviilud. Valmista võist, jahust ja piimast kaste. Võta ahjuvorm ja lao sinna põhja praetud baklažaanid, vala vahele valget kastet ja tomatikastet ning mozzarellajuustu. Järgmise kihina jälle baklažaanid ja vala üle kastmega ning peale riivitud mozzarella. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit.

pirnikook

Sinihallitujuustu-pirni kook

4-5 pirni
0,5 l valget veini
100 g suhkrut
300 g vaniljekastet
150 g sinihallitusjuustu
100 g kreeka pähkleid
300 g muretainast

Koori pirnid ja keeta koos veini ja suhkruga. Rullida lahti tainas ja vooderdada koogivorm ning küpsetada ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Siis aseta taignale pirniviilud ja vala üle vaniljekastmega, peale purustada juustutükikesi ja kreeka pähkleid. Küpsetada 170 kraadi juures valmimiseni.