PAPRIKA MEEMARINAADIS

Vaja läheb:

2 kg paprikat
500 gr sibulaid

Ja valmistasin nii:

Puhastasin paprika seemnetest ja tükeldasin, sibulaga tegin sama. Tükeldasin mõlemad nii 1cm tükkideks.

Siis panin tükid sõelale ja valasin üle kuuma veega ja segasin segamini. Eriti ilus jääb hoidis, kui kasutada erivärvilisi paprikaid),

Marinaad:

1,2 liitrit vett
2.spl 30% äädikat
2-3 spl. mett
6-10 tera pipart
10 loorberilehte
soola

Ja nagu juba enne ütlesin — paprika ja sibul tükeldada, valada üle kuuma veega ja panna purki.

Siis keeta marinaad, valada marinaad purkidesse ja igale purgile valada peale peale törts toiduõli.

Seejärel tuleb purgid kuumutada. Purkide kuumutamiseks on mitmeid variante. Klassikaline on muidugi potis vees, aga ise olen viimasel ajal kasutanud õhugrilli, sest tähtis on ju kuumus, mitte see, kuidas seda saavutatakse. Mina kuumutasin neid õhugrillis ca 10 minutit.

Ja siis polegi muud kui asuda kaanetama. Kui kaas peal siis purk kummuli.

Ilmselt on see hoidis meie pere lemmik ka järgnevatel aastatel, sest ausalt — see oli mõnus suutäis. Eriti sobib see igasuguste lihatoitude juurde.

Saada ka sina oma retsept aadressile naistekas@delfi.ee, võistlus kestab esmaspäevani!