Glasuurkastmeid ja grillõlisid pintseldatakse liha või kala peale vahetult enne grillimist ja ka grillimise ajal. Glasuurkaste annab mahlaka maitse ja krõbeda viimistluse. Grillõli ei lase lihal grillresti külge kinni kõrbeda ning annab lihale või kalale ilusa pinna ja hõrgu maitse.

Küüslaugulammas(neljale)

  • 600 g lambakarreed, terve ribirida
  • 1 pakk Santa Maria küüslaugu marinaadi
  • 1 spl Santa Maria tüümiani
  • ½ tl Santa Maria rosmariini
  • Santa Maria kivisoola ja pipart veskis (Black&white)  

Marineeri lammast vähemalt 1 tund. Küpseta või grilli lammast fooliumiga kaetult umbes 25 minutit, liha aegajalt küpsetamise ajal keerates. Sisetemperatuur peaks olema 60–62°C ning liha veel ilus roosa. Lõika tükkideks ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri värske salati ja jogurtikastmega.

Aasiapärane BBQ teriyaki kana(neljale)

  • 500 g kana kintsuliha
  • 1 pakk Santa Maria klassikalist kanamarinaadi
  • 2 spl Santa Maria Teriyaki kastet
  • 1 spl Santa Maria seesamiseemneid
  • Santa Maria suitsumaitselist grillkastet (bbq sauce sweet&smoky) 
  • peenikesi grillvardaid (puidust)

Leota vardaid vees umbes 30 minutit. Lõika kintsuliha pooleks ja lüki võrdselt varrastele. Marineeri kanaliha 1 tund. Grilli liha kuni see on kuldpruun, aegajalt teriyaki kastmega pintseldades. Küpsetamise lõppfaasis raputa kanale seesamiseemneid. Serveeri grillkastme ja värske salatiga.

Grillitud virsikud maasikate ja vanillijäätisega (neljale)

  • 4 keskmist virsikut, sektoritena
  • 1 spl Santa Maria ananassiglasuurkastet (Sweet pineapple glaze) 
  • 1 spl pruuni suhkurut
  • 2 dl maasikaid
  • 1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
  • 400 ml vanillijäätist
  • värsket tüümiani

Sega virsikud glasuurkastmega, raputa üle pruuni suhkruga ja grilli 10-15 minutit kuni virsikud on läbisoojenenud. Serveeri maasikate, tüümiani ja vanillijäätisega.

Head isu!