Räime-kartulivorm

800 g värskeid räimi
600 g õhukesi kartuliviilusid
1 sl võid
2 dl piima
1 muna
maitsestamiseks tilli ja soola

Räimed puhastada ja panna vaheldumisi kartuliviilude ning hakitud tilliga võiga määritud ahjuvormi. Muna kloppida lahti, lisada piim ja segada ning maitsestada soolaga. Muna-piimasegu valada vormi. Peale võib panna väikesi võitükikesi. Küpsetada ahjus 180°C juures umbes 1 tund.

Kartulipudru-hakklihavorm

Kartulipuder valmista nii nagu tavaliselt. Prae 300-500 grammi hakkliha koos sibulaga, sega sisse meelepärased maitseained ja tomatipasta. Lisa ka natuke rõõska koort. Kui valmis, siis kata ahjuvormi põhi hakklihaseguga, pealmiseks kihiks lisa kartulipuder. Lase 20 minutit kuumas ahjus olla, puder võiks pealt pruunikaks minna.

Vorstivorm (raamatust 100 suppi, paja- ja vormirooga)

Suitsupeekonimaitseline vorstivorm valmib kerge vaevaga. Paku juurde keedetud kartuleid ja salatit.

Koostisained:

jahu 1,75dl
sool 1 tl
muna 1 tk
piim 1,5dl
vesi 1,5dl
grillvorstike 8 tk
suitsupeekon viilu
Harilik sibul 1 tk
õli 2 sl

Kuumuta ahi 220°C-ni. Sega kausis jahu ja sool. Tee keskele süvend ning löö sinna muna. Sega kergelt ja lisa pool piima-vee segust. Klopi segu ühtlaseks ning lisa ülejäänud vedelik. Keera iga vorstikese ümber peekoniviil. Aseta vorstikesed võitatud ahjuvormi. Puista peale viilutatud sibul ja nirista üle õliga. Küpseta 15-20 minutit. Võta ahjust välja ning vala peale tainas. Küpseta veel 35-40 minutit.

Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Värviline sinihallitusjuustu-broilerivorm (raamatust 100 suppi, paja- ja vormirooga)

Sinihallitusjuust annab sellele veidi magusale riisivormile huvitava maitse.

Koostis- ja maitseained:

broilerifilee 500g
pikateraline riis 3dl
Harilik sibul 2tk
punane paprika 2tk
virsikukonserv suur purk
ananassikonserv väike purk
sinihallitusjuust 200 g
vahukoor 5dl
sool 1 tl
Must pipar 1tl
Karri 1tl

Valmistamine:

Valmistusaeg: 60min

Kuumuta ahi 150°C-ni. Tükelda broilerifilee, haki sibul ja lõika paprika ribadeks. Lõika konservpuuviljad väiksemateks tükkideks. Lao broilerifilee, riis, sibul, paprika, virsiku- ja ananassitükid võitatud ahjuvormi. Maitsesta soola, pipra ja karriga. Murenda peale sinihallitusjuust. Sega omavahel vahustatud koor ja konservpuuviljade vedelik. Vala segu vormi. Küpseta ahjus 1 tund ja 30 minutit.

Antud retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

Hakkliha-nuudlivorm

Lihtne ja maitsev õhtusöök, mis on meeltmööda kõigile pereliikmetele. Sobib hästi koos rohelise salatiga. Kalkunihakkliha võid soovi korral asendada ka muu hakklihaga.

Koostisained:

nuudlid 200g
Hakkliha 500 g (kalkuni-)
või praadimiseks 2 sl
Küüslauk kuni 2 küünt
Tomat 2tk
Kodujuust 200 g
10% rõõsk koor 1 dl
hakitud roheline sibul
või vormi määrimiseks 1sl
Riivjuust 100 g
Sool
Must pipar

Valmistamine:

Ettevalmistuseks 20 minutit
Küpsemiseks 20-25 minutit

Keeda nuudlid poolpehmeks ja nõruta. Pruunista hakkliha võis, maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud küüslauk ja tükeldatud tomatid. Hauta 3-4 minutit ning tõsta tulelt. Sega hulka kodujuust, rõõsk koor, hakitud roheline sibul ja nuudlid. Pane segu võiga määritud ahjuvormi ning raputa üle riivitud juustuga. Küpseta ahjus 180°C juures 20-25 minutit.
Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Munaroog saiaga

Koostis- ja maitseained:

Saiaviilu 16tk
Piim 4kl
Sink 600g
Juust 300g
Muna 10tk
Sool
Hakitud maitseroheline

Valmistusaeg: 20 min

Pane piimas leotatud saiaviilud rasvaga määritud vormi, peale pane singitükid, riivjuust ja samasse löö lahti munad, nii et rebu jääks terveks.

Puista peale soola ja riivitud juustu.
Küpseta 5-10 minutit.