Põhilised probleemid munakeetmisel on tavaliselt:

- munad lõhkevad keetmisel, koor ei tule korralikult ära,
- kõvaks keedetud muna rebu muutub servadest kiiresti tumedaks,
- munavalge on kummitaolise konsistentsiga ja täiesti maitsetu.

Külmkapist võetud munad ei purune keetmisel, kui nende jäme ots kiire nõelatorkega ühest-kahest kohast läbi torgata, nii et õhk pääseb munakoorest välja. Munad tuleks panna kitsasse kõrgesse keedunõusse ja külma veega üle kallata. Vett olgu keedunõus niipalju, et munad oleksid üleni vees ja paar sentimeetrit rohkemgi. Nii hüübivad munad ühtlasemalt.

Maitsva keedumuna saamiseks ei tohi mune ägedalt keeda lasta, vaid neid tuleb hoida kaaneta keedunõus väikesel tulel, nii et vee pealispind ainult kergelt liigub. Pehme muna valmib 3-4 minutiga. Kes armastab hüübinud munavalge ja pehme rebuga poolpehmet muna, keetku seda 6-7 minutit. Kõva, täielikult hüübinud muna saab, kui seda keeta 10-11 minutit. Kauem kui 12 minutit ei tohiks muna kunagi keeta, sest siis on rebu tumedaks muutumine ja väävli maitse peaaegu vältimatu.

Värske muna koorimine on hõlpsam, kui panna see pärast keetmist 2 minutiks rohkesse külma jääkuubikutega vette, siis 10 sekundiks keevasse vette ja jälle külma. Niisugune vaheldumisi jahutamine ja kuumutamine hõlbustab koorimist, sest jahtudes tõmbub muna sisu kokku, uuel kuumutamisel jõuab aga paisuda ainult munakoor, mis seetõttu muna küljest lahti lööb.

Kui on soov kõvaks keedetud mune 2-3 päeva säilitada, tuleks neid hoida koorituna jääkülmas vees külmikus mitte päris õhukindlalt suletud anumas.

Kui aga tahetakse poolpehmet või kõva muna uuesti soojendada, tuleks see asetada koorituna 3-5 minutiks tulisesse, kuid mitte keevasse vette.

NB! 1.-14. aprillini on Kaalujälgijate rühmades üle Eesti säästunädalad, mil saab liituda 80 krooni eest tavapärase 200 krooni asemel. Soodustused jätkuvad aga ka pärast seda – kuni 18. maini tuleb uutel rühma tulijatel maksta vaid 100 krooni.